Aktuellt

Sorry Runkeeper, men det kommer inte att bli vi…

Jag är sämst på att få med mig mina löpnödvändiga grejer när jag ska ut och springa. Eller så får jag med mig fel saker. Häromdagen sprang jag i Fredriks 18 nummer för stora underställ. Till New York marathon kom jag utan skor

image

Idag kom jag till Skrylle utan min Garmin och fick för andra gången i mitt liv förlita mig på Runkeeper i mobilen. Och trots att jag med jämna mellanrum spyr galla över min Garmin, saknade jag den från första stund. Runkeeper och jag är inte kompatibla.

Sätter igång appen och får beskedet att här minsann inte finns några satelliter. Too bad! Skiter i vilket och tänker att jag får nöja mig med tiden, och på något vis uppskatta sträckan. Klart det inte finns några satelliter i Skrylle liksom. Världens avkrok…

Innan jag ens hunnit få ner telefonen i mitt flipbelt upplyser den mig om att 10 sekunder har gått. Hallå. Jag har ju inte börjat springa än, stressa mig lagom!

Efter fem minuter hör jag en röst. Vänder mig om men är alldeles ensam. Rösten fortsätter prata. Från mitt flipbelt. Tanten i bältet upplyser mig om att jag sprungit i 5 minuter. 0,55 miles. MILES? Vaddå miles, jag är i Skrylle, här har vi kilometer!! Orkar inte krångla upp telefonen och strula med inställningarna. Vet att det förmodligen inte hade gått ändå. Jag och teknik funkar inte. Jag hade bara blivit stressad. Börjar räkna istället. En mile är 1609 meter så mycket vet jag. Ett ytterst jämt och fint tal som är jättelätt att räkna med… NOT!

Resten av rundan blir en enda lång mattestuga. Och en tant som pratar från bältet. Fast hon verkar yr. För när jag tar kissepaus springer jag fortare än när jag springer. För att inte tala om när jag stannar och knyter skorna. Då blir tanten i bältet lycklig och tycker att jag springer jättefort. 8 min och 45 sekunder tar en kisse-mile. En spring-mile tar 30 sekunder mer.

Hon är yr. Och jag är sur. Saknar min Garmin.

2015-01-04 11.04.28

13 Kommentarer

 • Svara
  Richard (rundtramp.se)
  4 januari, 2015 kl 18:10

  Hahaha! Så härligt sant! :)

 • Svara
  Mia
  4 januari, 2015 kl 18:32

  Fniss fniss fniss… Min Polar håller käften. Har också testat nån app nån gång och den mätte 3 km fel..

 • Svara
  Rund är också en form!
  4 januari, 2015 kl 20:04

  Hehe! Två tips Anna:

  1. Vänta en kort stund tills mobilen HITTAT satelliten. Det finns säkert någon i Skrylle också. ;-)
  2. Utmana dig själv att springa UTAN att bry dig om tid och km.. ;-) :-D

  Kram M

  • Svara
   Anna (orka mera)
   5 januari, 2015 kl 10:05

   1. Jag väntade jättemånga sekunder. Sen orkade jag inte längre. Men någonstans längs vägen verkade det finnas en satellit eller två, för då fick jag i alla fall hastighetsangivelser. Även om de kändes lite random :)

   2. Shit. Sånt är svårt. Inte så att jag tittar på klockan medan jag springer (utom just igår då jag hade en väldigt specifik tid att passa) men vad reggar man i Funbeat om man inte mätt rundan? Det går ju liksom inte…. :)

   • Svara
    Rund är också en form!
    5 januari, 2015 kl 11:11

    1. Haha! Ok, då förstår jag. Du väntade ju hur länge som helst! ;-) ;-)
    2. Fast om passet reggas, menar jag bara att det inte spelar någon roll vad tanten säger under passet. Räkna om det till km kan du göra sen. Utan att köra Matte kurs E mitt ute i skogen. *fniss* :-D

    • Svara
     Anna (orka mera)
     5 januari, 2015 kl 14:45

     Ok. Jag erkänner. Jag är en nörd av rang. Jag vill veta hur långt jag sprungit innan jag slutar. Så att jag inte råkar sluta på 9,95 km… Därav räkningen… Ertappad och avslöjad :)

   • Svara
    Andreas
    5 januari, 2015 kl 14:07

    Jag är egentligen på din linje att de är kul och logga även om man inte tittar på urverket när man springer och förstår att hela inlägget är lite med glimten men går att uppskatta och lägga in :)
    Det som förbluffar mig däremot är att de är just träningsartiklarna som du gömmer. Okej om man glömmer människokläder om man åker till ny marathon eller något torrt att ta på sig efter leden i skrylle osv!!!

    • Svara
     Anna (orka mera)
     5 januari, 2015 kl 14:48

     Människokläder? Sånna äger jag knappt. Därför kan jag inte glömma dem heller :) Men jag håller med, det är konstigt att jag glömmer det viktigaste. Det kanske är för att jag ska tvingas lära mig att springa utan klocka och bli av med mina tvångstankar :)

     Fast utan skor i 42 km vet jag inte vem som önskar mig…

 • Svara
  Katarina
  4 januari, 2015 kl 22:23

  HaHa! :-D

  Fantastiskt underhållande kvällsläsning! Säkerligen mer underhållande att läsa än att vara delaktig i. Tack för att du bjuder på dig själv och dina upplevelser <3

 • Svara
  mari
  5 januari, 2015 kl 17:30

  Haha så härligt och sant. Den där appen förlitar jag mig aldrig på.

 • Svara
  Hanna
  6 januari, 2015 kl 09:33

  Haha, jag sitter och skrattar högt för mig själv och dottern som står bredvid undrar vad jag håller på med. Jag är kompis med min Runkeeper och har den jämt. Men första gången jag använde den blev jag lite förvirrad då den beter sig precis som din när jag står stilla…. Men annars fungerar den klockrent för mig.

 • Svara
  Annica
  8 januari, 2015 kl 12:42

  Härligt skrivet :), en hel del känner man också igen! Använder hellre Endomondo än Runkeeper, där jag bor finns för många träd för att Runkeeper ska hålla kontakt med satelliten hela rundan….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.