Aktuellt

Det där med träning…

Jag tror att det finns styrkemänniskor och konditionsmänniskor. Liksom morgonmänniskor och kvällsmänniskor. Kattmänniskor och hundmänniskor. Jag tror till och med att jag har bloggat om det tidigare men det är nog preskriberat och glömt.

Hur som helst. Jag är en konditionsmänniska. Känner jag inte puls och svett då känns det inte som jag har tränat. Jag kan vara hur lokalt trött som helst i en biceps men det hjälper inte. Jag måste få flåsa också. Därför är cirkelträning med styrka och konditionsövningar en bra mix för mig. Då får jag träna den nödvändiga styrkan och sedan lura upp pulsen ordentligt så det också känns som jag har tränat. För det har jag ju, fast jag inte tror det…

Hur fungerar du? Och vilken träning känns som träning för dig?

10 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  12 november, 2014 kl 09:18

  Jag tror som du och jag är en konditionsmänniska. Vilket är lite besvärligt när man har pulsrestriktioner :-)

 • Svara
  lina
  12 november, 2014 kl 09:47

  jag är en konditionsmänniska :)

 • Svara
  Lotta
  12 november, 2014 kl 10:15

  Jag tror det ligger mycket i det du skriver, och jag är definitivt en konditionsmänniska.

 • Svara
  pernillabredolt
  12 november, 2014 kl 18:54

  Helt klart kondition. Det har alltid varit min bästa grej och kanske därför roligast också. Är sjukt svag förutom i ryggen och magen.

 • Svara
  Maria
  12 november, 2014 kl 19:15

  Faktiskt både och! Gillar att köra ett utmanande yogapass som både innehåller styrka och kondition. Och kan njuta lika mycket av ett svettigt löppass som av ett rejält styrketräningspass. Men för att det ska räknas som träning måste jag i alla fall ha svettats… .)

 • Svara
  Mia
  12 november, 2014 kl 20:27

  Jag har blivit en blandning av styrka och kondis. När det blir för mycket av det ena så måste jag träna det andra… Så att jag känner mig balanserad. Sjukt. Förut sprang jag bara.

 • Svara
  Nettan
  12 november, 2014 kl 20:48

  ..därför förstår jag inte hur du fixar yogan!!? Jag somnar av bara tanken, och känner inte att jag tränat alls efteråt. ( de fyra chanser jag gett det ska väl tilläggas!!)

  • Svara
   Lotta
   12 november, 2014 kl 21:55

   Fast det beror nog både på typ av yoga och hur gör det rent personligt oxå. Jag kan både bli andfådd och rejält svettig av yoga och tycker definitivt att jag har tränat efteråt. För att inte tala om vilken träningsvärk det har gett..

  • Svara
   Anna (orka mera)
   13 november, 2014 kl 09:48

   Fast yoga ser jag som ett komplement till övrig träning. Dit går jag inte för att svettas eller få pulstopper (även om jag emellanåt svettas rejält och blir riktigt trött). Yogan har ett annat syfte. Där får jag smidigheten, styrkan och en stunds vara för mig själv. Det är en annan grej helt enkelt :)

 • Svara
  Ingmarie
  13 november, 2014 kl 23:50

  Precis som du!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.