Aktuellt

Löpteknik och intervaller

Foto 2014-10-05 10 08 49

Att något ”så lätt” som att springa kan vara så svårt. Det är alltid många förvirrade ansikten när det kommer till teknikträning. Känslan av onaturlig löpning, för små steg och trippande. Allmän förvirring. Men det handlar bara om tålamod. Om att nöta och ge sig själv tid att smälta. För de allra flesta blir det onaturliga naturligt vad det lider. Löpningen blir lättare och mindre energikrävande. Saker faller på plats. Bra att känna till när det känns lite uppgivet.

Intervallträning är mer pang på. Mindre tänka mera kötta. Där ser ingen förvirrad ut. Måhända plågade men inte förvirrade. Vi körde 3-2-1 minut idag med en minuts vila emellan. Upprepat tre ggr. Jag tror ingen gick pigg därifrån…

Foto 2014-10-05 09 53 39 (1)

0

2 Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.