Aktuellt

Garmin-nörderi på hög nivå

Motivationen att springa var någonstans vid fotknölarna igår kväll. Jag fick lura ut mig själv med motivet att det kunde var kul att testa alla funktioner på min nya Garmin Forerunner 620. Se om jag verkligen har sån hög frekvens och så kort markkontakt som jag försöker få mina adepter att jobba mot. För att se om jag springer mest framåt eller om jag studsar lika mycket upp och ner?

Och som alltid. Man ångrar aldrig ett löppass. Trots att det nästan var läggdags lyckades jag uppbringa både energi och lyckohormoner. Och dessutom fick jag nöjet att läsa spejsiga tekniska data på skärmen när jag kom hem. Mycket kul för pengarna alltså.

Och så här såg det ut:

image

Och det betyder?

Saxat från Garmin Connect, där datan läses in:

“Garmin har undersökt många löpare på alla olika nivåer. Värdena i de röda eller orange zonerna är typiska för mindre erfarna eller långsammare löpare. Värdena i de gröna, blå och lila zonerna är typiska för mer erfarna eller snabbare löpare. Mindre erfarna löpare har en benägenhet att uppvisa längre markkontakttider och lägre kadens än mer erfarna löpare. Men längre löpare har vanligtvis något långsammare kadenser och något högre vertikal svängningsrörelse.”

image

Jag prickar in mig på en lila, en blå och en lila. Då kan jag i alla fall känna mig trygg med att jag lever som jag lär!

0

4 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  14 maj, 2014 kl 13:59

  Men! Nu blir jag ju ännu mer sugen på att springa! Även om jag inte väntar mig något annat än lufs .-)

  0
 • Svara
  Emma Carlsson
  14 maj, 2014 kl 14:41

  …blir inspirerad till att faktiskt för en gång skull lära mig hur min klocka fungerar…;)
  Statistik är ju spännande!

  0
 • Svara
  Mari
  14 maj, 2014 kl 19:27

  =) Åh, den klockan har ju allt…. hm… du är nöjd med den antar jag?

  0
  • Svara
   Anna
   20 maj, 2014 kl 18:22

   Har inte hunnit använda den jättemycket och fortfarande har jag svårt att hitta bland knapparna. Råkar spara mitt i passet för att jag trycker fel osv.. Men när jag väl pluggat in den i datorn är den jättekul. Idag lyckades jag lura ut att jag springer med mindre studs upp&ner när jag springer fort än när jag lufsar. Intressant för en tekniknörd :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.