Aktuellt

Det där med trail…

Det är inne med trail. Folk springer trail som aldrig förr, naturligtvis med trailskor på fötterna. Och det har bara glidit mig förbi. Tills en facebookvän började klaga på svengelskan. Och man kan ju undra vad som hände med den vanliga hederliga terrängen? Och det svenska språket?  Men det låter väl helt enkelt lite flashigare med engelska (eller “i ögonafallande flott” som synonymordboken översätter just flashig till..)

Anyway, för att svengla till det lite, är det ändå inte kombinationerna som är märkligast? Typ trail-sko. Som terräng-shoe fast tvärtom.  Men jag är inte felfri. Jag arrangerar just i detta nu Stävie Trail som kanske borde heta Stävie Stig eller Stävieterrängen (fast nu blev det väl mycket orientering över namnet..)

Trail eller inte, jag provsprang igår. Innan tuppen. Och det blir kul det här. Roliga hinder, snåriga skogar, hala broar. Stävie Hinderbana är kanske ett bättre namn ändå.

9 Kommentarer

  • Svara
    Uppochoppa
    17 februari, 2014 kl 13:25

    Ha, ha, det blir nog bra det där. TRÄJLrunning är något jag ser fram emot i höst. Och så himla roligt med loppet!

    • Svara
      Anna
      17 februari, 2014 kl 15:27

      Nämen nu blandar du svenska och ängelska. TRÄJL-RANNING måste det heta…:)

  • Svara
    Carolin
    17 februari, 2014 kl 14:11

    Tycker absolut att det kunde finnas en bättre svensk översättning men eftersom (enligt hur folk tolkar orden) löpning är asfalt och terräng är preparerade breda stigar utan snubbelrisker så är det skönt att det fått sig ett eget namn. Hade ju varit en besvikelse att anmäla sig till ett terränglopp i tron att få springa över rötter och sten och komma till en runda på breda preparerade spår.. Annars tycker jag personligen att det som kallas Trail borde heta terräng, det som kallas teräng borde kallas löpning och det som kallas löpning borde kallas asfaltslöpning… Men det är min åsikt.

    • Svara
      Anna
      17 februari, 2014 kl 15:29

      Bra idé. Fast asfaltslöpning är ett jättelångt ord. Kan man förkorta det till att man ”asfaltar” ? :)

  • Svara
    Anna Lindh
    17 februari, 2014 kl 19:16

    Hade mer än gärna varit med oavsett namn men vi har medlemsdag på Gerdahallen så jag tror inte jag kan, kollar dock upp tiden och återkommer. Har du bokat in dig den 8 mars 2014?

    • Svara
      Anna
      18 februari, 2014 kl 08:22

      Äsch vad synd. Hade varit roligt att ha dig med :)

  • Svara
    Andreas
    17 februari, 2014 kl 21:04

    Just orienterare har sysslat med ”trail” så länge som orientering funnits. De är bara kommers bakom skiten med nymodiga ord. Lite som overall och one-piece.

  • Svara
    Ingmarie
    17 februari, 2014 kl 22:06

    Jag fascineras nog mest över att folk orkar bry sig om,och klaga över, sånt som ord…
    ;-)
    Tycker ni har ett bra namn på ert lopp! Keep it! :-)
    Hade så himla gärna velat vara med men det är praktiskt snudd på omöjligt.
    Hoppas det blir fler/andra chanser. :-)

    • Svara
      Andreas
      18 februari, 2014 kl 07:28

      Bryr mig inte alla om ordet men tycker just den kommersiella delen är tragisk. Det framställs i tidningar och affärer som att det är i princip omöjligt att ta sig fram i skogen utan rätt grejer på fötterna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.