Stävie trail 2014

ST_banner_1

Föredrar du skogsstigar framför platt asfalt?

Gillar du lukten av skog och räds inte lite lera?

För dig anordnas för första gången Stävie trail, ett terränglopp till förmån för diabetesdrabbade barn i Afrika. På en försvinnande liten skogsplätt, mitt på den skånska åkern, har du möjlighet att uppleva tjusningen med terränglöpning. Vi bjuder dig på en småkuperad terrängbana på stigar och i skog som du knappt visste fanns. Du kan springa, lunka eller gå. Antingen ett varv, eller två. Efteråt serveras bulle och blåbärsoppa.

I Afrika dör 7 av 8 diabetesdrabbade barn innan de ens hunnit få sin diagnos. Team Type 1 (TT1) är en organisation som vill ändra på detta genom utbildning, engagemang och att alla som drabbas av diabetes ska ha samma tillgång till läkemedel. När du anmäler dig till Stävie trail hjälper du TT1 att hjälpa. Hela din anmälningsavgift går oavkortat till deras arbete med att förbättra överlevnadsmöjligheterna för den som drabbas av diabetes typ 1 i Afrika.

Efteranmälan

Det kommer att vara möjligt att efteranmäla sig på plats mellan kl 08:30-09:30 på tävlingsdagen. Kontant betalning med jämna pengar gäller och precis som innan är anmälningsavgiften minst 100 kr. Vill du skänka mer till vår insamling går det naturligtvis bra.

Mer om Stävie trail?

Stävie trail som lockar nästan 400 deltagare arrangeras av Anna & Fredrik Nystedt. I sommar ska Fredrik cykla över 19 bergstoppar tillsammans med TT1 i ett av världens tuffaste motionsslopp – Haute Route Alps. TT1 vill samla in € 500 000 i år och Stävie trail är ett av alla initiativ för att uppnå detta. Tillsammans gör vi skillnad!