Aktuellt

Konsten att springa med telefon…


Jacka med bröstficka! Genialt!

Jag vill ha med mig telefonen när jag springer långpass. Ifall jag skulle vilja fota någon vacker view, men egentligen mest för att ringa efter hämtning om jag vrickar fötterna eller springer vilse.

Problemet är HUR jag ska transportera den. Med vinterhandskarna Allan är det inte läge att hålla den i handen, jag hade tappat den fler gånger än den klarat av (och fått en anledning att köpa en ny…). Jag vill inte ha den runt överarmen, det känns som en blodtrycksmanschett och det är inte min grej! Vätskebälten skumpar, och det känns onödigt med rygga för en liten telefon.

Min enda jacka som inte är Craft kommer från Nike och har en bröstficka. Den är perfekt för telefonförvaring och till skillnad från fickor i sidan på jackan skumpar det inte alls. Därför är det typ den enda jackan jag använder på långpassen numera. Nackdelen är att fickan inte är vattentät. Något jag fick erfara the hard way, efter en sisådär 20 km på dagens långpass…

Hur som haver. På önskelistan, till alla som designar löparkläder out there: en jacka med vattentät bröstficka! Jag hade köpt den utan att blinka!

Springer du med telefon? Och HUR?

0

37 Kommentarer

 • Svara
  Elisabeth
  5 januari, 2014 kl 18:31

  Nike har flera modeller med bröstficka, bland annat en som är helt vattentät. :) Jag använder den när jag cyklar MTB. Perfekt!

  0
  • Svara
   Anna
   6 januari, 2014 kl 10:18

   Tack för info! Då ska jag leta efter den :)

   0
 • Svara
  Christoffer Olkvist
  5 januari, 2014 kl 18:51

  Vätskebältet, rygga eller i ”bakfickan” men alltidi en liten plastpåse :-)

  0
 • Svara
  Marina
  5 januari, 2014 kl 19:36

  Jag har min i hållare om överarmen. Sätter den lite lite löst från början då blir det lagom när armmuskeln sväller (!) lite sen när jag kommit igång. För min del funkar det men jag håller med dig om att vattentät ficka skulle vara önskvärt.

  0
 • Svara
  Maria
  5 januari, 2014 kl 19:41

  Alltid. I byxans bakficka, alt. i löparbältet.

  0
 • Svara
  anneliten
  5 januari, 2014 kl 20:19

  Köpte denna: http://www.annelitenmottanteliten.blogspot.se/2013/11/ytterligare-en-pryl-jag-inte-visste-att.html, men har ännu ej fått tillfälle att prova. Ännu en grej som väntar på friskförklaring. Håller annars med om att bröstfickor är bäst. Kast att telefoner är så vattenotåliga. Finns ett skal (iPhone) som är vattentätt, men det är svindyrt!

  0
  • Svara
   Anna
   6 januari, 2014 kl 10:20

   Såg ju faktiskt rätt smidig ut…. Lova rapportera när du fått tillfälle att prova. Och jag hoppas såklart att det blir så fort som möjligt (inte för min skull utan för din då alltså!) :)

   0
 • Svara
  Rund är också en form!
  5 januari, 2014 kl 20:20

  Jag har faktiskt min i sidofickan, men upplever inte att det skumpar. Eller också skumpar den ungefär lika mycket som andra delar i samma område, så jag inte tänker på det… Haha! ;-)

  Men du kan ju lägga telefonen i en liten plastpåse (innan du skaffat vattentät jack-ficka)?

  0
  • Svara
   Anna
   6 januari, 2014 kl 10:21

   Jo jag gör ju det om det regnar när jag går ut. Men om solen skiner glömmer jag sånt… och så börjar det regna när jag är mitt ute i ingenstans….

   0
 • Svara
  Anna
  5 januari, 2014 kl 21:16

  Jag stoppar min i en fryspåse och sedan ner i ”bakfickan” på byxorna (som finns mellan linningen och häcken).
  Den känns lite i början att den finns där men man glömmer det snabbt.
  Anna

  0
  • Svara
   Anna
   6 januari, 2014 kl 10:22

   Bakfickan fungerar till en nyckel, men har jag telefonen där känns det som jag gjort i brallan… obehaglig känsla minst sagt :)

   0
 • Svara
  Jennie
  5 januari, 2014 kl 21:41

  Utan telefon kan man väl inte vistas :) Köpte 3 pack typ zip-påsar, avsedda för iphone alltså. 99:- på Team Sportia. Hur bra som helst! Plastpåse funkar ju också… Jag har den i sidofickan, tycker det funkar fint utan att skumpa för mycket.

  0
  • Svara
   Anna
   6 januari, 2014 kl 10:23

   Jodå! Hade gärna sprungit utan. Om det inte vore för den där överhängande risken att jag kommer vilse och behöver hjälp att hitta hem…

   0
 • Svara
  Saras Träningblogg
  5 januari, 2014 kl 22:04

  åååhh! Smaaart! Nu fick jag anledning att köpa ny springjacka ;-)

  0
 • Svara
  sofia
  5 januari, 2014 kl 22:05

  Jag fick en urgammal och asful men väldigt liten midjeväska av svärmor. Funkar både näran springer cyklar och rider. Men helst ska den gömmas under en jacka…

  0
  • Svara
   Anna
   6 januari, 2014 kl 10:24

   Haha. Den hade man velat se en bild på :) Men funktionen är ju faktiskt viktigast. Fast det gör ju inget om den är snygg också…

   0
 • Svara
  Emma
  5 januari, 2014 kl 22:30

  finns ju hur bra som helst platsfickor för telefon och annat, som man ska klara av att plurra med, både i isvak och från kajak – borde stå emot även ett skånskt skyfall :) finns på naturkompaniet om inte annat.

  0
  • Svara
   Anna
   6 januari, 2014 kl 10:26

   Jepp jag har en sån. Men de är dels ganska klumpiga och dels så glömmer man dem hemma om det är solsken när man går hemifrån. För inte tänker man då på att det kan börja regna en timme senare…. i alla fall inte jag :)

   0
 • Svara
  catarina olvedal
  5 januari, 2014 kl 23:13

  Jag använder denna lilla finurliga väskan. Helt perfekt, känner inte av att den finns. Köpte en vattentät, men lägger ändå telefonen i en plastpåse.
  Spibelt/runnbelt. Finns på prestationsklader.se

  0
  • Svara
   Anna
   6 januari, 2014 kl 10:26

   Tack för tips, den ska jag kolla in!

   0
   • Svara
    catarina olvedal
    6 januari, 2014 kl 15:24

    Denna fungerar också som ett racebälte, så slipper man hål i tröjan och gelerna sätter man fast i bältet.
    Jag använder den även när jag cyklar, promenader och på en AW! :-)
    Superbra!

    0
 • Svara
  Ingmarie
  5 januari, 2014 kl 23:21

  I handen. I fodral eller något vattentätt. (Oftast plastpåse…) Ska investera i en sån som anneliten har tror jag.

  0
  • Svara
   Anna
   6 januari, 2014 kl 10:27

   Den såg onekligen lite smidig ut…. Lova att rapportera om du skaffar en!

   0
 • Svara
  Anna Lindh
  6 januari, 2014 kl 10:37

  Hej Anna och God fortsättning! Jag håller med. Helst vill jag inte ha med mobilen, men jag har den också för att fota med och för säkerhetens skull. Att springa vilse har jag aldrig gjort…. för jag springer kända sträckor. Är nog inte lika modig som du. Men när jag har den med så är det alltid ett problem. Jag har likson ingen lösning. Speciellt på sommaren då man inte har så många fickor att stoppa den i.Jag skall nog ge mig en smart lösning i födesedags present. TAck för bra inlägg!

  0
  • Svara
   Anna
   6 januari, 2014 kl 14:37

   Haha, modig är nog inte riktigt mitt kännetecken. Däremot lätt förvirrad och utan lokalsinne. Kan t om komma vilse på en raksträcka :) På sommaren är det ännu svårare, jag håller med. Hittar du en smart födelsedagspresentlösning på problemet så lova att berätta!

   0
 • Svara
  Carolin
  6 januari, 2014 kl 12:27

  HM har en midjeväskan som är väldigt platt och funkar utmärkt under jackan och synd knappt, känns så klart lite men det är ju en vanesak. :) håller med om problemet i övrigt, köper bara jackor med bra fickor nu för tiden!

  0
 • Svara
  Anicka
  6 januari, 2014 kl 20:34

  Jag har köpt en Aquapac till min telefon som jag har den i när jag tränar ute! Vattentät påse som håller tätt! Inköpt på Naturkompaniet.

  0
 • Svara
  andreas
  6 januari, 2014 kl 22:40

  Min Nike jacka har också bröstficka där hamnar den. Min nya h&h har inte. Har med telefon av samma anledning som du. Slutade med musik och podcaster för nått år sen. Blev för mkt sladdar å trassel när man skulle ut. Samtidigt som de tog bort några av de få tillfällen när man hade chans att vara nedkopplad eftersom man är så mkt uppkopplad resten av sin vakna tid. Löpning för mig är fysiskt utmanande men mentalt avslappnande. Behöver tiden för att kunna låta tankarna flyga ofokuserat. Några av mina långa löpartights har bra fika på sidan så den ligger tajt mot låret också. Riktigt bra. När de blir kallt drar jag bara ett par korta fodrade tajts över.

  0
  • Svara
   Anna (orka mera)
   7 januari, 2014 kl 14:56

   Smart, Vad är det för märke på de tightsen?

   0
   • Svara
    Andreas
    8 januari, 2014 kl 12:01

    hör och häpna, vanliga sommar tights från stadiums egna märke, soc :) billiga och fungerat bra även i -15 (dock har jag korta fodrade kort tajts att dra över numera men de är ju inte kallt den här vintern, än!) Har mestadels valt att välja märken som anses ha högre kvalitet på jackor hittills :)

    0
 • Svara
  Johan
  7 januari, 2014 kl 11:21

  Jag har löst det såhär: Jag har speciell telefon med mig när jag springer, en gammaldags liten rackare, hopfällbar och med knappar. Sen stoppar jag ner den i fickan bak vid ryggslutet på tightsen. På sommaren får den faktiskt plats i det lilla nyckelfodralet som brukar finnas på insidan av shortsen!

  0
  • Svara
   Anna (orka mera)
   7 januari, 2014 kl 14:55

   Smart! Livet var enklare med små telefoner! Fast man får vara glad att de inte är lika stora som på det glada åttiotalet :)

   0
 • Svara
  Kim
  7 januari, 2014 kl 12:28

  Det här var aldrig ett problem på den tiden då man hade vanliga telefoner… dvs inte smartphones. Då var de så små att man kunde ha dem i fickan bak på tightsen. Men jag håller med dig i övrigt, har samma problem de gånger jag behöver ha med mig telefonen.

  0
 • Svara
  Charlotte Sandström-Dahl
  7 januari, 2014 kl 12:36

  En sån använder jag. Den passar mig utmärkt – reflex, telefonhållare och (kanske bästa av allt) håller ordning på hörlurssladden :).

  0
 • Svara
  Anna Ekholm
  8 juni, 2014 kl 19:44

  Hej Anna!
  Det är jag som har utvecklat IQ-bältet som anneliten m fl tipsar om.
  Mobilen som är placerad på magen är väl skyddad mot svett och regn och kan styras genom plastfönstret. Fickor för nycklar och kreditkort/pengar. Avtagbar axelrem med blixtlåsförsedd kanal i vilken hörlurssladden hålls på plats. Rikligt försedd med 3M reflexer som ett alternativ till reflexvästen.
  Välkommen till http://www.iqx.se
  Bästa hälsningar
  Anna

  0
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2014 kl 13:19

   Smart tänkt! Den ska jag kika på.

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.