Aktuellt

Vältränad!

Äldsta dottern har tränat gruppträning själv på gymmet sedan hon var 13. Men nu har reglerna ändrats. Under 15 år måste man ha med sig målsman på passen, och eftersom Fredrik inte har gymkort blir det jag som får vara med och hålla handen. Något som förvisso är trevligt men som medför lite extra träning i mina redan späckade träningsveckor. Idag på min vilodag blir det box. Innan söndagens body pump-träningsvärk ens har släppt…

Shit. Jag kommer bli vältränad på köpet.

0

11 Kommentarer

 • Svara
  Viccy
  11 december, 2013 kl 10:07

  Synd att dom gör så, men gött för dig ;)
  Fast du är ju redan vältränad ;)

  0
 • Svara
  Rund är också en form!
  11 december, 2013 kl 12:23

  Hehe! Hoppsan. Men som du säger; du får tänka på hur oerhört vältränad du blir.
  Se upp så det inte blir fööör mycket bara. Box istället för vila är lite kontrast kan man säga… ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   11 december, 2013 kl 14:19

   Jo det kan man säga. Får hoppas hon vill träna body balance nästa gång…

   0
 • Svara
  Lotta
  11 december, 2013 kl 14:09

  Vältränad eller övertränad.. Skämt åsido, jag vet att du har koll.

  Jag kan förstå resonemanget bakom men tycker att de borde kunna lösa det på ett annat sätt, speciellt med någon som har tränat en längre tid och gör det regelbundet. Någon slags dispens efter samtal med förälder. Kan tycka att det är skillnad mot om det kommer en 13-åring ensam första gången till ett gruppträningspass och droppar in utan att ha någon koll varken på träningen i sig eller övrig ”vett och etikett” runt ett gymbesök.

  0
  • Svara
   Anna
   11 december, 2013 kl 14:17

   Jo det är jättesynd. Speciellt som hon tränat på egen hand i 1,5 och har bra koll. Till en viss gräns är det såklart kul att hänga med och testa nya grejer, men då jag samtidigt kör egna pass och vill fortsätta utvecklas som löpare kan det lätt bli lite väl mycket av det goda. Men jag känner mina gränser och kommer inte äventyra min hälsa. Då får jag helt enkelt sitta och titta på. Vilken nytta det nu gör.

   0
 • Svara
  Frida
  11 december, 2013 kl 16:46

  Men det är väl ändå BRA med åldersgräns? Jag tycker personligen att det är fel att 12-13 åringar ska träna på gym. Din dotter har säkert koll men om nu inte har det i alla lägen? Blir det inte lite väl mycket ”fitness” för ett barn, det är ju ändå barn vi pratar om?

  0
  • Svara
   Anna (orka mera)
   11 december, 2013 kl 16:55

   Min dotter har tränat friidrott, fotboll och handboll sedan hon var 6 år. Som så många andra. När hon tröttnade på det ville hon gå på gruppträning. Kan inte se varför det skulle vara sämre än annan idrott? Gym behöver ju inte per definition vara FITNESS och kroppsfixering. På de 1.5 åren hon tränat på gymmets gruppträningspass har hon jobbat upp en jättebra kroppskontroll och funktionell styrka som många ungdomar (och vuxna!) skulle må bra av.

   0
 • Svara
  Snorkkis
  11 december, 2013 kl 18:40

  Vältränad är jag ganska säker på att du är redan. Behöver du vila får du väl bara såsa omkring på gymmet, maska på passen osv.

  Ps. Fina ni är!

  0
 • Svara
  Saras Träningblogg
  11 december, 2013 kl 19:10

  Haha, men ändå kul :-D

  0
 • Svara
  Ingmarie
  11 december, 2013 kl 23:11

  Tvetydig till regeln… Tänk om du nu inte haft gymkort och/eller inte haft möjlighet följa med?
  Då hade ju hon inte kunnat träna.
  Är det ett sätt att skaffa fler medlemmar?
  Fast från 15-16 år borde målsmans underskrift väl ändå räcka?

  0
  • Svara
   Anna (orka mera)
   11 december, 2013 kl 23:29

   Nej, man får inte träna själv förrän man är 15, då går det bra. Och har man ingen träningssugen förälder får man inte träna förrän då. Så på så vis har hon ju tur för träningssugen är jag allt! Även om armarna skakar galet mycket efter kvällens box…

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.