Aktuellt

Cyklat loss!

2013-09-15 14.58.00

I en värld där allt krockar var det idag dags för helgens andra krock: yoga-utbildning och spinning-utbildning.

Fick kompromissa lite för att ta del av båda världar.  Missade skulderståendet till förmån för en inspirationsklass med Jim Berg.  Bytte jobbigt mot jobbigt alltså…

Temat för dagen “Heter det spinning eller cykling?”, tycker jag är superintressant. Hur gör man spinningen cykel-lik och hur får man effekt av spinningen även på cykeln? Har varit inne på det tidigare då jag senaste året fått jordens aha-upplevelse angående detta. Nu missade jag ju själva föreläsningen och har ingen aning om vad som egentligen sas, men vad gäller klassupplägget, var det helt i min smak.

Efter uppvärmning körde vi 3 st fyraminutersintervaller följt av 3 st tvåminutersintervaller. Fokus: att hitta den högsta intensitet som man orkar hålla genom hela intervallen OCH dessutom i följande två intervaller. I tvåminutrarna sen fick vi höja ribban lite för att orken bara skulle räcka till två minuter. Gånger tre.

Enkelt och effektivt. Fokus mycket mer på träningseffekt än på variation. Mycket sittande, och just det har jag märkt gjort underverk för min cykling. Variation i all ära men det är ju inte det som gör oss starka.

Jag vet inte om jag är extremt lättroad men jag behöver ingen större variation i positioner. Att flytta omkring händerna på cykelstyret är helt ointressant för mig. Det är ju liksom inte roligare att hålla brett än smalt. Å andra sidan kan jag springa tre mil rakt fram också. Utan att byta plats på händerna eller börja springa i sidled…

Summa summarum, en jättebra klass. Men dubstep kommer jag nog inte välja till mina egna klasser…

0

9 Kommentarer

 • Svara
  Saras träningsblogg
  15 september, 2013 kl 18:20

  Kul att du fick till det ändå :-) bra dag :-)

  0
 • Svara
  Rund är också en form!
  15 september, 2013 kl 19:03

  Hehe! Du har en poäng där… :-)
  PS. Nu finns min Risveden-rapport på bloggen.

  Kram M

  0
 • Svara
  Lina
  15 september, 2013 kl 20:25

  Låter som ett grymt cykelpass! Älskar intervaller! :)

  0
 • Svara
  Lotta
  15 september, 2013 kl 20:35

  Men allvarligt, finns det klasser som går ut på att instruktören bestämmer att man ska hålla på och flytta händerna på styret?

  0
  • Svara
   Anna
   15 september, 2013 kl 22:09

   Jo du Lotta, de finns gott om dem. Jag lovar.

   0
 • Svara
  Ingmarie
  15 september, 2013 kl 20:44

  Lustigt för exakt det där tänkte jag på i dag under ”mitt” spinningpass. Instruktören ville vi skulle stå i princip hela tiden och ”intervaller” var upp och ner, upp och ner i en aldrig sinande strid ström.
  Jag blev motvallskärring och satt ner.
  När hon sen sa; ”Blir du trött är det helt ok att sitta ner”:
  ??????????????????????????
  Då blev jag riktigt obstinat! ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   15 september, 2013 kl 22:10

   Haha. Ingmarie sätter sig för att hon blir trött… Jo tjena liksom! :)

   0
 • Svara
  sandra
  15 september, 2013 kl 21:50

  härligt cykelpass :D

  0
 • Svara
  Jim Berg
  16 september, 2013 kl 12:21

  Haha vänta bara, du är snart fast i Dubstep träsket du med.. sa precis likadant i början av min resa i den musikala–dubstep-världen jag med! =)
  Tack för fina ord och att du var med!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.