Här är boken jag vill men inte vågar läsa. Till stor del är det nog inget nytt under solen. Jag förstår också att thaimaten badar i glutamat. Det är värre med finrestaurangerna. De där dyra med äkta-känsla. Fuskar de också är det lätt att bli lite ledsen i ögat…
Andas in. Ingjut mod. Läs.
9 Kommentarer
minatraningstajts
19 augusti, 2013 kl 08:44En personlig fördel med finkrogarna är ju att en inte hänger där jämt och ständigt, det blir liksom en sällanhändelse. Däremot suger det ju rent strukturellt, en tror att en får vad en betalar för men nä. Allmän världströtthet.
Annah [elsklingen]
19 augusti, 2013 kl 08:50Vill också läsa, sen nån gång ;)
Jenny
19 augusti, 2013 kl 09:50Ska absolut läsa denna bok!
Rund är också en form!
19 augusti, 2013 kl 10:27Man (läs jag) borde vara mer påläst. Men ibland är jag nog hellre lyckligt ovetande. Eller…? *funderar* :-)
anneliten
19 augusti, 2013 kl 11:43Vill man ha full kontroll får man nog laga maten själv. Från grunden. Utan underliga fonder och kryddblandningar. Med naturliga och helst ekologiska råvaror.
Anna
19 augusti, 2013 kl 13:11Jo och det gör vi ju absolut oftast också. Men sen älskar jag mat och smakar gärna andras mat. Man snöar så lätt in på sitt eget. Lockas av lyxig restaurangmat och betalar gärna dyrt för det men då vill jag ju liksom veta att det är kvalitet…..
A
19 augusti, 2013 kl 12:03Detta tycker jag är problemet med svensk hälsodebatt. Mycket fokus på vad man ska välja i mataffären. Vilken inverkan de har på miljön, om de är närproducerat osv men 0 fokus på tillsatser.
När folk väljer bort vissa produkter idag för att de anses onyttiga enligt normen så är det oftast inte alls samma produkt som våra mor/farföräldrar hade när de växte upp. De måste bli ett uppror på detta!
Magnus
19 augusti, 2013 kl 13:45här är något intressant Anna http://hunger.prenservice.se/ och här http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/tidskrifter/article3665497.ece . Verkar lovande med tanke på att det är samma gäng som ligger bakom Filter och Offside. Chefredaktör? Ja just det – Mats-Eric Nilsson…
Maily Christensen
30 augusti, 2013 kl 06:49Jag har sällan eller aldrig lust att äta restaurangmat kanske är det en känsla av att något inte stämmer, tar hellre med mig varor från butiken och lagar själv eftersom jag gillar att laga mat. det gör jag inte för att känna mig duktig utan för att jag länge har misstänkt att något är fel med restaurangmaten jag är helt allmänt kritisk till hur vi bereder vår mat.