Aktuellt

Boken jag inte vågar läsa…

Här är boken jag vill men inte vågar läsa. Till stor del är det nog inget nytt under solen. Jag förstår också att thaimaten badar i glutamat. Det är värre med finrestaurangerna. De där dyra med äkta-känsla. Fuskar de också  är det lätt att bli lite ledsen i ögat…

Andas in. Ingjut mod. Läs.

9 Kommentarer

 • Svara
  minatraningstajts
  19 augusti, 2013 kl 08:44

  En personlig fördel med finkrogarna är ju att en inte hänger där jämt och ständigt, det blir liksom en sällanhändelse. Däremot suger det ju rent strukturellt, en tror att en får vad en betalar för men nä. Allmän världströtthet.

 • Svara
  Annah [elsklingen]
  19 augusti, 2013 kl 08:50

  Vill också läsa, sen nån gång ;)

 • Svara
  Jenny
  19 augusti, 2013 kl 09:50

  Ska absolut läsa denna bok!

 • Svara
  Rund är också en form!
  19 augusti, 2013 kl 10:27

  Man (läs jag) borde vara mer påläst. Men ibland är jag nog hellre lyckligt ovetande. Eller…? *funderar* :-)

 • Svara
  anneliten
  19 augusti, 2013 kl 11:43

  Vill man ha full kontroll får man nog laga maten själv. Från grunden. Utan underliga fonder och kryddblandningar. Med naturliga och helst ekologiska råvaror.

  • Svara
   Anna
   19 augusti, 2013 kl 13:11

   Jo och det gör vi ju absolut oftast också. Men sen älskar jag mat och smakar gärna andras mat. Man snöar så lätt in på sitt eget. Lockas av lyxig restaurangmat och betalar gärna dyrt för det men då vill jag ju liksom veta att det är kvalitet…..

 • Svara
  A
  19 augusti, 2013 kl 12:03

  Detta tycker jag är problemet med svensk hälsodebatt. Mycket fokus på vad man ska välja i mataffären. Vilken inverkan de har på miljön, om de är närproducerat osv men 0 fokus på tillsatser.

  När folk väljer bort vissa produkter idag för att de anses onyttiga enligt normen så är det oftast inte alls samma produkt som våra mor/farföräldrar hade när de växte upp. De måste bli ett uppror på detta!

 • Svara
  Magnus
  19 augusti, 2013 kl 13:45

  här är något intressant Anna http://hunger.prenservice.se/ och här http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/tidskrifter/article3665497.ece . Verkar lovande med tanke på att det är samma gäng som ligger bakom Filter och Offside. Chefredaktör? Ja just det – Mats-Eric Nilsson…

 • Svara
  Maily Christensen
  30 augusti, 2013 kl 06:49

  Jag har sällan eller aldrig lust att äta restaurangmat kanske är det en känsla av att något inte stämmer, tar hellre med mig varor från butiken och lagar själv eftersom jag gillar att laga mat. det gör jag inte för att känna mig duktig utan för att jag länge har misstänkt att något är fel med restaurangmaten jag är helt allmänt kritisk till hur vi bereder vår mat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.