Aktuellt

Undernärt?

IMG_3683
Köttfritt, fräscht och späckat med näring!

Träffade ett par föräldrar vars dotter valt att bli vegetarian. Eller rättare sagt, inte äta rött kött. De var oroliga för att hon skulle missa viktiga näringsämnen och tyckte att saker blev jättekomplicerade.  Till saken hör att hon fortfarande åt mjölk, ägg och fisk.

Jag blir förundrad över att folk verkligen tror att det finns något jättespeciellt i kött som vi inte klarar oss utan. Att man liksom skulle få brist på saker av att välja annan mat. Tror faktiskt folk skulle må lite bättre med snäppet mindre kött.

Jag är inte vegetarian och har inga planer på att bli det heller. Jag kan älska en god köttbit då och då, men äter lika gärna veggo eller fisk. Och veggo behöver inte per definition vara tråkigt, tvärtom är det ofta inom veggovärlden de mest spännande rätterna uppfinns.

Så sluta tänk quorn eller pasta med ketchup, och hitta de verkliga gobitarna. Här är två av mina favoriter:

Mandelfrikadeller
Superfood-pizza

0

6 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  28 juni, 2013 kl 11:20

  Good point!

  0
 • Svara
  Maria
  28 juni, 2013 kl 14:28

  Din ”vitaminbomb” har blivit en favorit hos oss! Jag får ofta försvara mitt val (vegetarian sedan 24 år tillbaka). Och det värsta är när jag måste förklara att jag visst få i mig all näring, inför människor som tycker det är OK att frekvant ge sig själv och sina ”mat” från McDonalds och liknande…

  Kiropraktorn gav Fredrik OK att springa, så imorgon gäller det!

  0
 • Svara
  Snorkkis
  28 juni, 2013 kl 16:46

  Intressant det där. Eller egentligen skrämmande med okunskapen. Har träffat på folk som tror att man kan få näringsbrist av att inte äta mjölprodukter. Eh…

  0
 • Svara
  Suzan
  29 juni, 2013 kl 00:05

  Kör främst vegansk hemma och vegetariskt ute och är långt ifrån undernärd ;)
  Mindre kött till folket!

  0
 • Svara
  dorro
  29 juni, 2013 kl 13:35

  Ja visst är det intressant vad folk tror om mat. Jag förvånas över hur lite människor vet om vad som är nyttigt och inte. Kött är verkligen inget måste för att leva.

  0
 • Svara
  Lotta
  30 juni, 2013 kl 20:11

  (Rött) kött är ett enkelt sätt att utan att överhuvudtaget fundera eller ha någon kunskap, få i sig protein och b-vitaminer, men det är ju långt ifrån det enda sättet för den som bara har ett litet hum om näringslära.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.