Recept

Köttlösa köttbullar

Måste bara dela med mig. Av de mest fantastiska köttbullarna utan kött. Vore det inte för färgen hade jag inte märkt någon skillnad. Så himla gott.

Så här (4 portioner):

100 g finmixad mandel
1,5 dl finriven parmesanost
1,5 dl ströbröd
2 msk riven gul lök
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
3 ägg
2 msk vatten
Grönsaksbuljong att koka i
Smör att steka i

Blanda alla ingredienser och forma till bollar. Ta ungefär en rågad tesked per boll. De sväller vid kokningen sen.

Koka upp grönsaksbuljongen och lägg i bollarna. Koka 6-7 minuter.

Ta upp bollarna med hålslev och låt rinna av. Stek sedan i smör, 2-3 minuter, tills de får en gyllenbrun färg.

Servera med vad som helst som vanliga köttbullar passar till. Vi valde grönsaker i ugnen, blomkål, hemmagjord tomatsås och mozzarella.

Lyx på en torsdag som blev rest-lyx på en fredag lunch.

(Och vill du lura en köttfantast tror jag det funkar med lite soja i. För ärligt är det bara färgen som avslöjar! )

5 Kommentarer

  • Svara
    Linatriathlet
    19 april, 2013 kl 14:37

    Detta recept tar jag och sparar! Tack för tipset! :)

  • Svara
    Johan
    19 april, 2013 kl 16:20

    Kommer receptet från Island? ;-)

    • Svara
      Anna
      19 april, 2013 kl 20:18

      Hehe, ja förmodligen :)

  • Svara
    Malins melodi
    19 april, 2013 kl 19:22

    Åh, låter himla smarrigt. Har annars kommit på att man kan luras genom att göra saker på ”nötfärs”, dvs inte på nöt som i mu utan som i nötter. Mums!

  • Svara
    Ingmarie
    20 april, 2013 kl 22:31

    ”Gilla-knappen” direkt. :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.