Aktuellt

Tjejfluff

Helt exalterad över min Strava-upptäckt ville jag göra reklam för den i de cykelgrupper på Facebook som jag råkar vara med i. Allt för att locka fler tjejer, för att få motstånd och för att trigga mig själv och förhoppningsvis andra.  Det är så lätt att jag bara cyklar när jag cyklar. Nu får jag en morot för att pressa mig själv i uppförsbackarna eller på väl utvalda sträckor.

Går in i ena gruppen för att sprida mitt budskap. Möts av detta:

Skärmklipp

Tänker att det nog inte är läge att införa ett tävlingsmoment i den gruppen…

För tjejer får visst inte rejsa. Det ska vara så behagligt så. Så fluffifluff och gulligull.

Ursäkta men jag får knottror.

Dessutom undrar jag varför man behöver få dåligt självförtroende för att någon är bättre. Ska man se det så, ska ju ALLA utom en i hela världen ha dåligt självförtroende. Det vore ju rent sorgligt…

En som är MYCKET bättre än mig gläds jag åt. En som är LAGOM MYCKET bättre än mig triggas jag av. Är det fel på mig?

8 Kommentarer

 • Svara
  Malin
  8 maj, 2013 kl 07:02

  Jag kan bara hålla med. Varför kan man inte få vara stolt över att man gjort något bra? Jag gör det inte för att klanka ner på någon annan utan för att jag vill dela min glädje med andra och kanske få dem mer taggade och kanske ge det lilla extra. När någon av mina vänner springer snabbt blir jag bara glad och får sedan en morot att träna. Jag har en kompis som är grymt stark och när jag ser henne blir jag bara inspirerad! Inte blir jag ledsen och känner mig dålig för att hon är starkare utan snarare får jag ett mål att träna mot, kan hon så kommer jag också att kunna.
  Alla kan inte vara snabbast eller starkast. Man får helt enkelt köra på efter sina egna mått och glädjas åt sina egna och andras framgångar!

  Vill bara avsluta med att tack för en bra blogg!

 • Svara
  Malins melodi
  8 maj, 2013 kl 07:31

  Eller måste alla vara lika? Olika förutsättningar gör ju att man tävlar på olika nivåer. Men fortfarande är det ju kul att tävla!

 • Svara
  Karin Tri - triathlon
  8 maj, 2013 kl 09:23

  Ååååh, jag blir så trött på sånt här! Därför jag bojkottar allt vad tjejgrupper heter. Kan tycka att det ofta stjälper mer än det hjälper. Speciellt när de ska trycka på en en massa saker om att ”såhär är du för du är tjej”. Som i detta fallet att alla skulle ha/få dåligt samvete för vad alla andra presterar. Man får känslan av ”välkommen till tjejgrupp X, men glöm inte: du behöver denna grupp för du är egentligen svag, otillräcklig, vek och behöver stöd för att klara dig, för just ja, du är TJEJ”.

  Grrr…..
  Vissa vill tävla, andra vill inte. Men det har väl knappast med kön att göra??

 • Svara
  Jenny
  8 maj, 2013 kl 12:38

  Håller med helt och hållet! Har precis anslutit till just den gruppen och det första jag möttes av var ovanstående inlägg. Jag har börjat helt från noll med cyklingen och träning överhuvudtaget. Är på botten just nu, MEN jag älskar att tävla och jag älskar att se vad andra kan åstadkomma. Jag tycker det är fantastiskt att läsa om andra som presterar riktigt bra. Även om min målsättning inte är lika hög så sporrar det mig till att ge lite extra på den nivå jag befinner mig. Undrar också varför det nästan alltid blir så i tjejgrupper?

 • Svara
  malin.o
  8 maj, 2013 kl 13:59

  ha! som vi alla vet – det viktiga är inte att delta – det är att vinna som räknas ;-)
  Skämt å sido så är vi alla olika och det finns nog grupper för de flesta på alla forum. Annars är det bara att skapa en.

 • Svara
  Helena R
  8 maj, 2013 kl 14:21

  Är av precis samma åsikt!! http://helenailund.blogspot.se/2013/05/tjejlopp.html

 • Svara
  Ida
  8 maj, 2013 kl 17:24

  Jag älskar snittider och att bli bättre, men jag håller med om att det är bra att hålla snittiderna borta från just inläggen i den gruppen. Det är SÅ många där som just börjat cykla, som inte vågar cykla med klubben, som tycker att två mil cykel är långt – låt dem växa som cyklister, och när de sen söker snittider kan de leta på bloggarna och tävla på strava (som jag för övrigt tror jag såg en blänkare om häromdagen. eller var det på tjejklungan kanske?), eller kanske gå med i/starta en helt annan grupp! För övrigt måste man ju älska vissa av diskussionerna där, snacka om att forumet behövs!

 • Svara
  Suzan
  9 maj, 2013 kl 10:30

  Men shit vad töntigt! Klart man ska få sprida sina prestationer och peppa andra

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.