Aktuellt

NTC

Hade lunchdejt med bästa Jennie i Malmö idag. Det fina med träningsbloggvänner är man alltid lyckas få in ett träningspass på sina dejter. Idag blev det NTC på SATS i Västra hamnen.

2013-02-06 12.49.50 2013-02-06 12.48.38-2

Vilken träningsanläggning. Fräscht och snyggt, med underbara detaljer. Se bara väggen i yogasalen ovan. Så roligt att komma bort lite och få nya idéer på allt från roliga träningsredskap till hur man bäst förvarar boxhandskar.

Och klassen sen.

45 minuter funktionella och enkla övningar baserade på Nikes NTC-app.  Arbete in en-minuts-intervaller,  i form av bl a armhävningar, utfall, russian twists, situps och sidoutfall med dead ball.

Passet marknadsförs som extremt tufft men jag ska inte säga att jag tog ihjäl mig. Vissa övningar blev jobbiga medan vissa kändes som pausmusik. Ett vanligt lantligt pass Funktionell Träning i Kävlinge ger mig en mycket svettigare tröja!

Dock får man gratulera Nike till att snyggt paketera något som redan finns. Att göra något coolt av något som man faktiskt kan göra lika bra själv.

10 Kommentarer

 • Svara
  Jennie
  6 februari, 2013 kl 17:39

  Tack för idag!! Håller med dig, så tufft var det inte nej. Och uppdatera min jacka, den har absolut gjort sitt:) Nästa Nika Blast, here we come!

 • Svara
  mammaspring
  6 februari, 2013 kl 21:11

  Tack för app tipset! Det ska jag testa!!

 • Svara
  Rund är också en form!
  6 februari, 2013 kl 21:30

  Det brukar vara jättekul att byta både miljö och testa lite nytt! :-)

 • Svara
  changethebee
  6 februari, 2013 kl 21:43

  Låter som att man lika gärna kan skippa NTC och youtuba ihop ett grymt pass själv istället :)

  • Svara
   Anna
   6 februari, 2013 kl 23:09

   Ja det kan man lätt göra. Fast sen är det kul att låta någon annan piska en íbland så man slipper tänka själv.

 • Svara
  Lotta
  6 februari, 2013 kl 22:54

  Jag håller helt och hållet med om att det är precis vad man kan hitta på själv, fast jag kan ändå tycka att det är rätt bra gjort. Och appen är ju gratis så det skadar ju inte att ladda ned den, om inte annat kan man få inspiration/tekniktips till sina egna pass. Och vill man kan man ju alltid ”tuffa till det” lite, när man kör det hemma och inte med instruktör på träningsanläggning alltså. ;)

  • Svara
   Anna
   6 februari, 2013 kl 23:11

   Inspiration och tekniktips är guld värt! Så appen har appsolut (hehe) sin funktion.

 • Svara
  beccsterblogg
  7 februari, 2013 kl 09:53

  aldrig prövat NTC, bara casall TOD och tyvärr behöver man rätt mycket träningsredskapredskap för den appen, är det så för NTC också?
  jag måste ha en lite extra motivation och struktur är jag tränar hemma, annars börjar jag göra något annat, så en app är perfekt :)

  • Svara
   Lotta
   10 februari, 2013 kl 12:10

   Det är förstås olika i deras olika program, men ett par hantlar, en medicinboll.. hmm, tror inte jag sett fler redskap vad jag kan komma ihåg, och de flesta övningar är enbart den egna kroppen.

 • Svara
  Minatraningstajts
  9 februari, 2013 kl 21:05

  Åh, jag tycker att NTC är asjobbigt! Haha.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.