Aktuellt

Långfärds-skridsko?

Knappt har snön lagt sig innan jag blir erbjuden att testa långfärds-skridsko. Som den träningsnörd jag är nappar jag direkt. Tänk så många nya muskler att upptäcka, sån grym träningsvärk att få. Och dessutom toppat med fantastisk vinterfeeling och en naturupplevelse av rang.

Men jag är inte bara träningsnörd. Jag är en fegis också. Plötsligt kan jag inte tänka på annat än vakar och allehanda hål i isen. Känner paniken i att hamna just i ett sånt hål. Tänker att Skåne och långfärdsskridsko är en dålig combo. Jag kräver 50 cm is men blir erbjuden 5. Det räcker. På 6-8 cm kan man köra bil.

Lockas men lovar inget. Måste få frysa på ett par månader först.

Har du testat långfärdsskridsko?

18 Kommentarer

 • Svara
  Magnus - Ålstorp
  3 december, 2012 kl 16:14

  Jag brukar göra det, en fantastisk känsla! Måste upplevas men var hittar man såpass frusna sjöar efter bara två-tre dagar med minusgrader??

  • Svara
   Anna (orka mera)
   3 december, 2012 kl 16:36

   Nej det hittar man nog inte än på ett tag. Jag fick bara inbjudan idag… själva provåkningen skulle ske senare. Jag behöver mycket tjock is för att våga mig ut… och lite mental support! :)

 • Svara
  Louise
  3 december, 2012 kl 19:38

  Jaaa långfärds-skridsko är helt fantastiskt. Blev helst frälst första gången jag testade. Ett tips är att ta med stavar, väldigt tryggt och skönt att åka med :)

 • Svara
  nipe
  3 december, 2012 kl 22:34

  Håller med Louise, stavar är bra, i synnerhet i motvind. Det är verkligen helt underbart med långfärdsskridskor! Ett annat tips är att om du är lite rädd, ligg inte först i ledet, men inte sist heller. Men annars, njuuuut!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   4 december, 2012 kl 15:55

   Låter som en bra plan. Gömma sig i mitten, så låter man de som är före trilla i. Och skulle man ändå trilla i så har man folk både framför och bakom som kan ringa sjöräddningen :)

 • Svara
  Ingmarie
  4 december, 2012 kl 00:12

  Japp. Massor när jag bodde i Falun men jag är ännu fegare och dessutom är jag stel som en pinne och fryser som en nakenhund. Inte min grej men det SER härligt ut. Kanske man borde övat mer…;-)

  • Svara
   anneliten
   4 december, 2012 kl 08:41

   Ha ha, i vinter ska jag ta med dig ut. Fryser? Det gör man inte om man rör på sig ordentligt :-)

   • Svara
    Ingmarie
    5 december, 2012 kl 00:56

    Ja men jag kan inte röra mig ordentligt med de där grejerna på fötterna… ;-)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   4 december, 2012 kl 15:56

   Du frysa? Du badar ju frivilligt :)

   • Svara
    Ingmarie
    5 december, 2012 kl 00:56

    Det är en HELT annan sak. Det handlar om typ max 10 sekunder. Så kort kan man väl inte skrilla?

 • Svara
  anneliten
  4 december, 2012 kl 08:40

  Jag älskar att åka skridskor. Men jag skulle aldrig få för mig att ta med mig ett par stavar – det hör inte till tycker jag. Just i detta fall är jag grymt konservativ. Låt skridskoåkning vara skridskoåkning och inte någon stakningssport.

  • Svara
   Nipe
   4 december, 2012 kl 22:08

   Jag kan nog hålla med dig på punkten att skridskor gör sig bäst utan stavar, men å andra sidan är motvind mitt ute på sjön verkligen ingen hit. Måste också framhålla att mitt mest fantasitiska skridsko-upplevelse var när vi körde en mil på en helt svartfrusen is där man såg näckrosor etc i isen. Vi hade medvind och dessutom stavar. Det hade varit intressant med en hastighetsmätare då ;) Det är en upplevelse jag alltid kommer bära med mig i hjärtat. Så Anna, testa, testa och testa!!!

 • Svara
  Susanne
  4 december, 2012 kl 08:46

  Det är jättehärligt. Åker nästan varje år i Stockholm. De plogar banor på isarna och har de varit ute med traktorn så borde det ju hålla för mig också :) Ett nyår för många år sen var vi ute i Stockholms skärgård och körde. Isen var kristallklar och det var jättefint. Så länge man höll sig ifrån Waxholmsbåtrännan så var det ingen fara.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   4 december, 2012 kl 15:57

   Låter klokt att undvika båtrännor… det ska jag också göra!

 • Svara
  Gert
  4 december, 2012 kl 10:12

  Anna.Du kan ju ta på en flytväst när du skall åka.Då fryser du inte heller.:)Själv ser jag bara en massa vatten under isen när jag är ute på det hala.:)

 • Svara
  Em
  5 december, 2012 kl 13:09

  JAG VILL FÖLJA MED!!! :)

 • Svara
  Anette H
  5 december, 2012 kl 17:04

  Neej stavar och skridskor är den bästa kombon, såååå roligt och skön känsla! :) Jag som är född i Östersund är uppväxt på isar, vi kör ju bil på isen mellan öarna på Storsjön (med vägmärken och plogpinnar och allt)! På vintern är det upplogat flera mil på isen nedanför stan för långfärdsskridskor, vanliga skridskor och spark – HÄRLIGT!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.