Det härligaste med att komma hem är att återse sin hemliga låda. Att experimentera ohämmat med alla möjliga och omöjliga ingredienser.
På Raw Foodhouse serverar de chiagröt till frukost. Har länge varit nyfiken att testa men inte fått tummen ur. Igår bloggade Sara om just chiagröt och äntligen lossnade tummen!
Blandade 2 msk chiafrön i 1 dl vatten och lät svälla i 30 minuter. Blev en slemmig geggamoja…
Toppade med rivet äpple, nektarin, pumpakärnor, hasselnötter och kokos.
Chiagröten smakar bara blöt, så det är runtikringet som får stå för smaksensationen och konsistensen (därav alla nötter och frön).
Fredrik var skeptisk. Jag som är lite mer open-minded tyckte det smakade kul. Nyttigt i massor också!
Det blir fler försök. Nästa gång tänkte jag blötlägga i mandelmjölk.
15 Kommentarer
Träningsglädje
14 augusti, 2012 kl 15:36hahaha. kul att du testar! imorse hade jag hallonsylt på min gröt. mums det med. själva gröten smakar som du säger inte så mycket – men verkligen inte heller äckligt.
SportPassion
14 augusti, 2012 kl 16:25Hm, det låter verkligen speciellt alltså. Är det gott? Och varför är det egentligen bättre med chiagröt jämfört med havregrynsgröt? :) Jag får nog ta och prova det där..
Anna (orka mera)
14 augusti, 2012 kl 20:26Grejen är att själva gröten smakar ingenting, utom möjligen just blött… Men man får pimpa den med massa gott så blir det bra :)
SportPassion
15 augusti, 2012 kl 09:51Haha, den smakar ”blött”. Det ska jag absolut kolla upp! Tack för tipset :)
Anna (orka mera)
14 augusti, 2012 kl 20:29Bättre och bättre… jag älskar min havregrynsgröt och skulle inte byta ut den för allt smör i småland som frukost, men tyckte det här var ett alldels utmärkt mellanmålsalternativ. Dessutom fullt med nyttigheter!
karin
14 augusti, 2012 kl 17:07Ha, ha, så utmärkt! Det var ett tag sedan jag gick in på din blogg och då hittar jag detta – just som jag beställt chiafrön! Tack!
Snorkkis
14 augusti, 2012 kl 18:28Kan man måntro värma dendär geggamojan? På vintern vore det ju gott med något värmande.
Anna (orka mera)
14 augusti, 2012 kl 20:27Vet inte… du får testa och utvärdera :) Skulle inte byta ut min frukost-havregrynsgröt mot den men som mellis blev det bra!
Uppochhoppa
14 augusti, 2012 kl 19:59Havregryn har aldrig varit mer lockande. Brunt och slemmigt säger du? Nej säger jag! :)
Anna (orka mera)
14 augusti, 2012 kl 20:30Haha! Havregrynsgröt är ALLTID lockande. Det enda jag kan äta varje dag och längta efter lika mycket varje gång! Men brunt och slemmigt kan också vara kul :)
mia
14 augusti, 2012 kl 22:32Hrm, något skeptisk :) Men håller med dig – havregrynsgröt tröttnar man aldrig på!
Var hittar du hasselnötter utan skal? Har inte letat så värst, men du kanske har något bra ställe?
Härligt inspirerande blogg du skriver!
Anna (orka mera)
15 augusti, 2012 kl 20:03Ica Maxi. Inte mer spännande än så :)
Heidi
15 augusti, 2012 kl 06:58Tack för tipset! Ska testa som kvällsmål idag :)
Johan
15 augusti, 2012 kl 22:04Asså jag har chiafrön i min havregrynsgröt. Funkar klockrent….. Med pumpafrön, gojibär, solroskärnor och kokos i. Och valnötter ovanpå.
Anna (orka mera)
16 augusti, 2012 kl 07:34Mums! Lät som en toppenfrulle!