Aktuellt

Naken


Så här springer jag inte. Även om stranden ser helt okej ut…

Blev intervjuad i Expressen veckan innan Stockholm marathon. De ville veta vad jag skulle ha på mig under loppet. Både gällande kläder och tekniska attiraljer.  Fick känslan att de förväntade sig att jag skulle rada upp den ena tekniska prylen efter den andra. Så tokigt att jag helst springer lopp med så lite som möjligt på mig…

Kläder fine, det vill jag också ha… Och min Garmin som ger mig kilometertider. That’s it.  Alla saker som kan störa min resa bortprioriteras big time när det gäller lopp:

PULSBÄLTE:
Kan skava. Eller glida ner och skumpa rundor på magen. Används bara på träning.

VÄTSKEBÄLTE:
Används på långpass men aldrig på lopp. Skumpar upp och ner och stör hela min existens. När  flaskorna är halvfulla börjar det KLUCKA dessutom, ett ljud som ofrånkomligen gör att man blir kissnödig. Vätska dricks i kontrollerna. Punkt. 

MUSIK:
Inga hörlurar  har någonsin stannat i mina öron. Varje gång man måste pilla in dem igen störs löp-rytmen. Musik funkar inte ens på träningspassen!

IPHONE-hållare på armen:
Blodtrycksmanschett-feeling. Panikkänslor i armen. Stanna i lådan please.

SOLGLASÖGON:
Skav bakom öronen och störig känsla på näsan. Solglasögon förpassas till stranden.

KEPS:
Stör mitt vidvinkelseende (eller uppåtseende). Dessutom kan den blåsa av. Speciellt i Stockholmsk kuling. Att jaga en bortblåst keps hade varit förödande för löpkänslan. Kepsen i lådan.

Så Expressen. Här var sakerna jag inte har på mig. 

Vilka saker stör dig när du springer?

11 Kommentarer

 • Svara
  Sara
  10 juni, 2012 kl 19:53

  Instämmer i allt!

 • Svara
  Västgötskan
  10 juni, 2012 kl 20:19

  När jag (på träning förvisso) är puckad nog och ta på mig vindjacka. Sen blir det (såklart) alldeles för varmt och jag tvingas knyta den runt höfterna. För just DÄR vill jag ha den. Men den j****n envisas med att glida upp i midjan hela tiden. Jag blir GALEN! :-o

 • Svara
  Anna
  10 juni, 2012 kl 20:49

  Jag har gärna solbrillor på mig, köpte ett par inför en fjällmara (innan dess hade jag aldrig sprungit en meter med solglasögon, modigt.. eller dumdristigt?) De är numera mina absoluta favoriter. :)
  Annars undviker jag också allt annat, förutom klockan då.

 • Svara
  anneliten
  10 juni, 2012 kl 20:56

  jag har aldrig kommit överens med min ryggsäck med vätskesystem – just för att det kluckar irriterande. Har försökt att få till vakuum men inte lyckats. Inte för att jag skulle komma på tanken att ha den på en mara. Gör som du har bara kläder och möjligen en klocka.

  • Svara
   Anna
   11 juni, 2012 kl 21:56

   Jag är världsmästare på vakuum: ) Vänd den upp och ner och sug, funkar alltid!

 • Svara
  mammaspring
  10 juni, 2012 kl 20:58

  Garmin, inklusive pulsbälte (eftersom jag förlorade satellitkontakt under Stockholm marathon följde jag pulsen de sista 8 km), vätskebälte (absolut alla ggr så jag slipper stanna och köa), ipod shuffle (musiken får mig att glömma kilometrarna)…

  Solglasögon och keps försöker jag däremot undvika! :)

  Är en riktig pryljunkie!

 • Svara
  Camilla
  10 juni, 2012 kl 21:11

  Musik måste jag ha. Bose har dom bästa lurarna som aldrig ramlar ur, och jag har testat dom flesta :)

 • Svara
  Johanna
  10 juni, 2012 kl 22:22

  Instämmer i det mesta, men pulsbandet kan jag nog ha på mig. Jag har dessutom hittat de perfekta hörlurarna efter att ha haft samma problem som dig i åratal. Springer numera i Koss Porta pro och de sitter på hur bra som helst! Springer inte alla lopp med musik, men ibland är det trevligt :)

 • Svara
  Jenny
  11 juni, 2012 kl 08:36

  Vill inte ha för mkt kläder på mig. Lite frys innan start för att sedan jobba upp värmen! Klockan på armen är alltid med mig!

 • Svara
  Uppochhoppa
  11 juni, 2012 kl 10:23

  Jag kör gärna med pulsbältet på, men håller med att vid långa lopp ger det skavsår och det är ju dumt att chansa om man kan ha koll ändå. Eller så att säga. Pulsen är den den är oavsett. Så den kollen har man alltid :)

 • Svara
  nipe
  12 juni, 2012 kl 17:26

  Stör mig på tröjor som glider upp. Nu när jag dragit på mig lite kilon runt magen så blir det verkligen inte så mysigt. I övrigt har jag slutat med musik, vet inte riktigt varför men vad skönt det är att slippa trasslande sladdar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.