Aktuellt

Tvärtemot inför maran…

På internet haglar det marathon-tips. En av de vanligaste är att inte äta så mycket fibrer utan satsa på vitt bröd och vit pasta. Och det kan ju vara en idé om ens mage är van vid det…

Min mage är van vid fibrer. Min mage stannar om jag slutar äta fibrer. Skulle jag total-ändra mitt kostintag skulle jag förmodligen inte gå på toa mer nu innan lördag. Jag skulle ha en ordentligt tung last i magtarmsystemet och känna mig mer som en traktor än som en gasell.

Därför tvekar jag inte till en lunch på Kura, dagen innan marathon:

“Smoked salmon, broccoli, solrosskott, peas, feta cheese, fresh mint, healthy coleslaw, lentils, wild and brown rice, cherry tomatoes, mixed leaves, toasted seeds, goji berries & cranberries. With a light blood orange, red wine vinegar & balsamic dressing”

Då mina vänner, vet jag att magen är tömd och redo inför marathonstarten på lördag!

6 Kommentarer

 • Svara
  Lotta
  31 maj, 2012 kl 21:17

  MUMS vad gott det där lät!

 • Svara
  M
  31 maj, 2012 kl 21:49

  För mig blir det tvärtom. Äter precis som du bra med fibrer alla dagar, de dagar jag frångår detta gör min mage revolt. Får bubblig mage och att springa är en omöjlighet, förutom till toan då ;)

 • Svara
  Ingmarie
  31 maj, 2012 kl 22:56

  Du har ju visat innan att Rawfood funkar finfint! Jag är som du. Skulle må skit (!) om jag åt vitt skräp. ;-)

 • Svara
  Uppochhoppa
  1 juni, 2012 kl 12:43

  ät. spring. gör succé!

 • Svara
  Helena
  1 juni, 2012 kl 15:34

  Åh…det ser tusen gånger godare ut än Vitargo… ;) LYCKA TILL imorgon – jag kommer att heja på dig!

 • Svara
  Ann
  1 juni, 2012 kl 15:42

  Att äta så som man är van vid är väl det mesta och bästa tipset?! Fast jag slopar faktiskt fibrerna i morgon bitti, jag fick gå på muggen x 2 förra maran och gör det helst INNAN den här gången. Men det var ju småskönt att vila lite på majan också förstås, och känslan av att vara tio kilo lättare när man kommer ut är ju najs. Om man får igång benen igen, that is.
  Äh. Ha en finfin dan-före-dan nu och stort lycka till i morgon! Du som ska ”mys-springa” hade ju verkligen förtjänat bättre väder! Håller tummarna för att det ändras åtminstone lite…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.