Mitt förhållande till gröt är nästintill sjukligt. Att starta dagen utan gröt är i det närmaste otänkbart och en dåligt tillagad gröt kan göra mig på dåligt humör i flera timmar.
Anyway. Klockan är 22:17 och jag är galet sugen på just gröt. Om exakt 8,5 timmar står den på bordet. Tills dess fantiserar jag om vilken gröt som egentligen är den ULTIMATA GRÖTEN.
I min värld är det en gröt på havregryn/rågflingor/salt, toppat med hackade paranötter och lite mosad banan (alternativt skivat päron). Hur ser den ut i er värld?
10 Kommentarer
Anette
9 april, 2012 kl 22:38I min värld är den bästa gröten gjord på dinkelflingor och salt. Sedan en stor klick keso på, en halv skivad banan, massor med kanel och sist stör jag lite linfrön och solroskärnor på, alternativt lite valnötter. Sedan sojamjölk på! Super!!!! :)
Camilla
10 april, 2012 kl 01:04Min favorit blandning är: fiber havregryn, solroskärnor & krossade linfrön.
Toppas helst med egen gjort (eller okej, mosters egengjorda) äppelmos, affärens i andra hand. Å sen lite mjölk på toppen:)
Helena
10 april, 2012 kl 08:37Här är en till med ett sjukligt förhållande till gröt!=) Skulle kunna leva på enbart gröt om ingen stoppade mig!=)
Har länge kört på samma variant som Camilla (fast med hela linfrön i stället) men har nu upptäckt hur jääädra gött det är att byta ut äppelmoset mot frysta hallon som rörs ner i gröten precis när den är färdig och plockas ut från micron! Mumma!
Fasen också…nu blev jag sugen på gröt…=)
Anna
10 april, 2012 kl 08:53Jag är såld på bovetegröt. Om man kokar upp och sen sköljer av den – häller på hälften vatten, hälften ekologisk äppeljuice – och sen kokar sakta så blir det vansinnigt gott. Lite som stor bulgur, inte alls kladdigt. Med keso, havremjölk och mandel och kanel. Nu blev jag hungrig igen …
Jenny
10 april, 2012 kl 09:15Vanliga havregryn, gröten serveras med blåbär, goji, kokos, pumpafrön och en massa kanel. Bästa gröten, så gott!
Anna (orka mera)
10 april, 2012 kl 13:21Å så mycket gott! Måste provas! Jag hade nog kunnat leva på gröt…
Malin
10 april, 2012 kl 17:53Gröt är verkligen ett beroende :-) För mig finns det vardagsgröt med äppelmos (hemgjort) och mjölk, och helggröt som spetsas med hackade hasselnötter, chiafrön, kanel och ibland aprikoser. Min syn på gröt skrev jag om här: http://bluemalin.blogspot.se/2012/03/trendig-grot.html
Lovisa
11 april, 2012 kl 16:52Havregrynsgröt (utan salt) som serveras med hallon och mjölk alt. hemkokt äppelmos (med citronsaft, utan socker) och mjölk.
Lotta
11 april, 2012 kl 21:35Altså, jag tycker gröt är rätt gott, fast jag kan nog inte säga att jag direkt har någon favorit, och jag hittar inte på så mkt med den heller. Äter dock sällan gröt, för problemet är att man blir ju hungrig så vansinnigt snabbt igen efter gröt till frukost. Jag har svårt att hålla mig mätt längre än två timmar vad jag än äter till frukost, men efter gröt så hinner jag inte ta mig till jobbet förrän magen vrålar igen.. :(
sara
13 april, 2012 kl 02:16Åh gröt! Det enda som fattas här på Bali!