Aktuellt

Gröt-hallucinationer

IMG_5789

Mitt förhållande till gröt är nästintill sjukligt. Att starta dagen utan gröt är i det närmaste otänkbart och en dåligt tillagad gröt kan göra mig på dåligt humör i flera timmar.

Anyway. Klockan är 22:17 och jag är galet sugen på just gröt. Om exakt 8,5 timmar står den på bordet.  Tills dess fantiserar jag om vilken gröt som egentligen är den ULTIMATA GRÖTEN.

I min värld är det en gröt  på havregryn/rågflingor/salt, toppat med hackade paranötter och lite mosad banan (alternativt skivat päron).  Hur ser den ut i er värld?

10 Kommentarer

 • Svara
  Anette
  9 april, 2012 kl 22:38

  I min värld är den bästa gröten gjord på dinkelflingor och salt. Sedan en stor klick keso på, en halv skivad banan, massor med kanel och sist stör jag lite linfrön och solroskärnor på, alternativt lite valnötter. Sedan sojamjölk på! Super!!!! :)

 • Svara
  Camilla
  10 april, 2012 kl 01:04

  Min favorit blandning är: fiber havregryn, solroskärnor & krossade linfrön.
  Toppas helst med egen gjort (eller okej, mosters egengjorda) äppelmos, affärens i andra hand. Å sen lite mjölk på toppen:)

 • Svara
  Helena
  10 april, 2012 kl 08:37

  Här är en till med ett sjukligt förhållande till gröt!=) Skulle kunna leva på enbart gröt om ingen stoppade mig!=)
  Har länge kört på samma variant som Camilla (fast med hela linfrön i stället) men har nu upptäckt hur jääädra gött det är att byta ut äppelmoset mot frysta hallon som rörs ner i gröten precis när den är färdig och plockas ut från micron! Mumma!
  Fasen också…nu blev jag sugen på gröt…=)

 • Svara
  Anna
  10 april, 2012 kl 08:53

  Jag är såld på bovetegröt. Om man kokar upp och sen sköljer av den – häller på hälften vatten, hälften ekologisk äppeljuice – och sen kokar sakta så blir det vansinnigt gott. Lite som stor bulgur, inte alls kladdigt. Med keso, havremjölk och mandel och kanel. Nu blev jag hungrig igen …

 • Svara
  Jenny
  10 april, 2012 kl 09:15

  Vanliga havregryn, gröten serveras med blåbär, goji, kokos, pumpafrön och en massa kanel. Bästa gröten, så gott!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  10 april, 2012 kl 13:21

  Å så mycket gott! Måste provas! Jag hade nog kunnat leva på gröt…

 • Svara
  Malin
  10 april, 2012 kl 17:53

  Gröt är verkligen ett beroende :-) För mig finns det vardagsgröt med äppelmos (hemgjort) och mjölk, och helggröt som spetsas med hackade hasselnötter, chiafrön, kanel och ibland aprikoser. Min syn på gröt skrev jag om här: http://bluemalin.blogspot.se/2012/03/trendig-grot.html

 • Svara
  Lovisa
  11 april, 2012 kl 16:52

  Havregrynsgröt (utan salt) som serveras med hallon och mjölk alt. hemkokt äppelmos (med citronsaft, utan socker) och mjölk.

 • Svara
  Lotta
  11 april, 2012 kl 21:35

  Altså, jag tycker gröt är rätt gott, fast jag kan nog inte säga att jag direkt har någon favorit, och jag hittar inte på så mkt med den heller. Äter dock sällan gröt, för problemet är att man blir ju hungrig så vansinnigt snabbt igen efter gröt till frukost. Jag har svårt att hålla mig mätt längre än två timmar vad jag än äter till frukost, men efter gröt så hinner jag inte ta mig till jobbet förrän magen vrålar igen.. :(

 • Svara
  sara
  13 april, 2012 kl 02:16

  Åh gröt! Det enda som fattas här på Bali!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.