Aktuellt

Skyr

Hallon/grantaäpple

Skyr är på tapeten nu. Överallt läser man om det fantastiska och proteinrika mellanmålet från Island. Men är det verkligen så fulländat?

Skyr är en mejeriprodukt som ligger någonstans mellan kesella och yoghurt på skalan. Produkten innehåller mycket protein (10 g per 100 g att jämföra med yoghurt på ca 3,5 g) och lite fett. So far so good. Sen kommer vi till kolhydraterna…

En burk skyr på 160 g ger dig motsvarande 6 sockerbitar och är att jämföra med vilken fruktyoghurt som helst. Efter träning kan det absolut funka, men som mellanmål hade en naturellt alternativ varit att föredra.

Vad jag förstår finns det naturellt på Island, frågan är varför inte vi i Sverige får ta del av detta? Hoppas tillverkarna tänker om. För jag tror det är fler än jag som hellre hade slängt i hallonen själv och skippat det tillsatta sockret!

Vad tycker du?

21 Comments

  • Reply
    Coyntha
    25 januari, 2012 at 14:59

    Jag håller med 100%. Jag behåller min kesella!

  • Reply
    Malin
    25 januari, 2012 at 15:07

    Jag är en Islandsnörd som föredrar naturell Skyr, eller som också finns på island: Vaniljskyr med sötningsmedel. (med typ 3 gr kolhydrater/100 gr)

    (Nu är kanske inte sötningsmedel optimalt heller, men med tanke på hur bra jag äter annars så anser jag det vara ok om jag behöver ett bra mellis ”i farten”)

  • Reply
    Suzan
    25 januari, 2012 at 15:37

    Jag tycker det stora problemen är att den är så dyr!

  • Reply
    Träningen och livet
    25 januari, 2012 at 15:53

    Jag tyckte inte att den var så god, lite artificiell smak så jag hoppas på en naturell.

  • Reply
    Josefin
    25 januari, 2012 at 15:57

    jag har provat den där Skyr, och gillar inte smaken alls. USCH! jag kör mycket hellre naturellt – vilket jag aldrig skulle ha sagt för ett halvår sen!

  • Reply
    Västgötskan
    25 januari, 2012 at 17:02

    Hålller verkligen med dig! Härligt att läsa ett blogginlägg som ifrågasätter det. Känns som att alla gör ”reklam” för det i sina bloggar, utan förbehåll.
    Bra gjort! :-)

  • Reply
    Johan
    25 januari, 2012 at 17:24

    Känner mest att ”Ytterliggare en produkt som vi bara måste köpa för att må bra”.
    Gillar även deras förklaring på varför den är näst intill fettfri. Den är naturligt fettfri därför de använder skummjölk, där fettet har blivit separerat av en maskin. :-)

  • Reply
    BoelMaria
    25 januari, 2012 at 19:19

    Fattar inte heller varför den inte finns som naturell; åt det för första gången på Island för några år sedan och den är supergod!

  • Reply
    Jenny
    25 januari, 2012 at 19:35

    Helt klart bättre att fixa hallonen själv….gillar oftast inte de där färdiga yougrtarna som är alldeles för socker-söta! Mer naturell yougurt åt folket! :)

  • Reply
    Junitjej
    25 januari, 2012 at 19:46

    Jag kör hellre yoghurt eller keso.

  • Reply
    Snorkkis
    25 januari, 2012 at 19:47

    Tycker det är falskt att marknadsföra den som någon slags hälsogrej. Oetiskt till och med. Men som joughurt och kesella gillare tror jag att den skulle falla mig i smaken ändå.

  • Reply
    Alexandra
    25 januari, 2012 at 21:48

    I Finland har vi naturell. Så det borde inte vara så svårt att fixa. Men våra burkar ser annorlunda ut.

  • Reply
    Anna
    25 januari, 2012 at 23:09

    Alexandra – jag har försökt hitta det här, var kan man köpa? Vad heter det, är det fortfarande Skyr?? Jag har ju letat efter en sån burk som ovan, fast naturell då.
    Tack!!

  • Reply
    Niklas Gelkner
    26 januari, 2012 at 00:02

    Har läst om det. Såg det på ICA Malmborgs i Malmö i söndags. Läste på innehållsförteckningen och såg antal kolhydrater/socker. Satte tillbaka det på hyllan igen. Besviken!

  • Reply
    Carina
    26 januari, 2012 at 08:55

    Håller med. Sen är det ju väldigt dyr för den lilla mängden där är i förpackningen. Men jag har sätt naturell i affären…. så det finns. :o) Håller mig än så länge till kesella och keso istället!

  • Reply
    Malin L
    26 januari, 2012 at 10:55

    Jag går på allt… men skyr smakar ju illa och då äter jag heller något som är gott. Typ Keso eller kesella med bär :-)

  • Reply
    Ellinor
    26 januari, 2012 at 17:22

    Det är ett obSKYRt pris på den lilla burken. Gott, jodå det var det.

  • Reply
    Johanna Lans
    26 januari, 2012 at 21:48

    Köper alltid naturell yoghurt/fil… Mycket godare med att slänga i egna bär eller tom egengjord Müsli :D

  • Reply
    mikael
    27 januari, 2012 at 09:56

    Gillar inte alls smaken eller konsistensen. En gång är ingen gång och det blir inga fler smakprov för mig.

  • Reply
    Ousa
    29 januari, 2012 at 12:02

    Dyr och onödigt innehåll. (Visst den smaka gott dock…)

  • Reply
    Johan
    13 maj, 2012 at 23:06

    Såg att Willys här hemma har fått Naturell nu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.