Aktuellt

Separationsångest!

IMG_8341

Jag har 4 par löparskor men bara ett par spinningskor. Löparskorna har jag dessutom viss omsättning på, medan mina spinningskor har varit mig trogna sedan 2006. Många tramptag har det blivit under åren och de luktar inte hallon längre. Numera är de inte speciellt snygga heller. Tårna börjar titta ut och kardborren har fransat sig.

Men de är mina favoriter och jag vet inte hur jag ska kunna ta avsked.

Mitt svåraste dilemma förutom själva separationen är VILKA SKOR ska kunna ersätta mina guldklimpar? Har googlat runt, men det finns liksom inga spinning-skor. Bara cykelskor. Cykelskor har klotsar och känns klumpiga. Funkar definitivt ute, men funkar de inne med?

Så ni med lite mer uppdaterad spinning-sko-garderob, vad har ni på fötterna?

Era bästa tips please!

13 Kommentarer

 • Svara
  Jenny
  17 januari, 2012 kl 13:59

  Jag kör på Shimano. Cykelskor som går att ha ute också, tycker de är snyggast. De där skorna som bara är för spinning är så fula……:)

 • Svara
  Keron
  17 januari, 2012 kl 14:23

  Jag har specialized sports MTB skor

 • Svara
  Sarah
  17 januari, 2012 kl 15:03

  Jag säger det en gång till. Köp ett par Sidi MTB-SPD. De tog mig ner för backar och funkade superbra att promenera i hela strandpromenaden på Mallorca 2010 när jag fick punka och fick gå hem för att punka-lagning med skum inte var någon höjdare direkt.

 • Svara
  malin
  17 januari, 2012 kl 15:05

  Kör med shimano jag med, de går att ha både ute o inne. Jag tycker inte att de är klumpiga att anv på spinning (men har inte testat med några andra).. Håller med Jenny att de är mkt snyggare än spinning skor ;) Kolla rosebikes.se, de hade nedsatt pris på flera modeller :)

 • Svara
  anneliten
  17 januari, 2012 kl 15:31

  Spinningskorna håller definitivt för fler mil än löparskorna. Extra viktigt att det blir rätt. Jag har också ett par från 2006 – liknar dina men blå. Gissar dock att jag inte spinner ens en procent av vad du gör :-)

 • Svara
  Richard
  17 januari, 2012 kl 23:28

  SIDI – Once you go SIDI, you don’t go back!!
  Ja, dom är dyra, men värda sina slantar. Jag kör en MTB-variant på spinningen, så de går att gå på utan att slakta golven.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  17 januari, 2012 kl 23:32

  Jenny – haha, fast jag gillar mina… fast jag vill inte ha sånna med snören! De ska inte se ut som en gympasko!

  Keron – tack för info!

  Sarah – ska kika på sånna! Var har du köpt?

  Malin – tack för tips! Jag kikar!

  Anneliten – tror de blå var årgången efter mina, nästan helt nya alltså :)

  Richard – dyra spelar inte så stor roll om man har dem i 6 år… Slår man ut det per tramptag så blir det billigt :)

 • Svara
  Helena
  18 januari, 2012 kl 09:24

  Jag fullkomligt älskar mina Shimano-dojor! Funkar helt utmärkt inomhus (som någon skrev så känns de inte ett dugg klumpiga, och är dessutom myycket snyggare än spinningskor!). Dessutom så ska väl du köra cykelvasan? Om man råkar få punka, eller som jag brukar göra, lyckas hitta stigar som blir mindre och mindre och till slut tar slut (!), och man tvingas gå så är de helt outstanding då också! Som tofflor!=)

 • Svara
  Åsa H
  18 januari, 2012 kl 11:19

  Vilken superhärlig träningsresa!! Önskade mig oxå bort när jag såg de härliga bilderna!

  Jag har ett par Shimano skor nu och ett par Mavic och jag måste verkligen verkligen rekomendera Mavic´s skor..det är en skillnad som natt och dag. Mkt mjukare skinn på Mavic och inte så klumpiga! Passar både ute och inne! Jag skall beställa ett par nya till idag! Nya fina vita, ett tag ivarje fall tills ute säsongen börjar i skogen :-)!
  //Åsa H

 • Svara
  Sarah
  18 januari, 2012 kl 13:13

  Johan köpte via sina kontakter. Kika, så fixar han bra priser. http://www.sidisport.com/eng/splash.php?pag=bici&macro=1&id=5

 • Svara
  Katarina
  18 januari, 2012 kl 18:16

  Shimano verkar vara outslitliga! Har ett par från 1998 som ursprungligen användes ute innan de fick bli permanent inomhus. Det enda som skvallrar att de är från förra seklet är färgkombinationen:) Och de luktar inte ens illa? Maby they are aliens!!

 • Svara
  Sofy
  18 januari, 2012 kl 20:22

  Åh, jag diggar sarahs tips, jag behöver mountainbikeskor till våren!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  18 januari, 2012 kl 21:39

  Helena – just ja – CYKELVASAN!!!! Hade nästan förträngt… Fast då vill jag ju inte grisa ner mina nya fina… måste kanske köpa ett par fula också :)

  Åsa H – vi hade en underbar resa! Hade kunnat stanna hur länge som helst!

  Sarah – attans! För sent…

  Katarina – luktar inte illa??? Är du säker på att du har använt dom? :)

  Sofy – jo det gör ju jag med! Ha, då får jag äran att shoppa en gång till. Vill ju inte smutsa ner mina nya fina i dala-skogarna….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.