Aktuellt

Mage Rumpa Lår

Sitter och filar på gruppträningsschemat inför våren. Några nya pass ska in, några gamla ska ut. Och då kommer man till viktiga frågor som: vad ska nya passen heta?

För jag är som jag är, och jag har svårt att kalla pass för fåniga saker i syfte att locka folk. Ni vet MAGE RUMPA LÅR. Jag får frossa. Jag är helt medveten om att passet lockar, för vem vill inte ha en platt mage, en smärt rumpa och slimmade lår? För det får man väl av kissande hunden?

Eller FÖRBRÄNNINGSSPINNING. Lockar alla dem som har lite love handles. Och de är sannolikt fler än de som uppskattar lite DISTANS. Trots att innehållet är det samma. Distans låter långt och farligt. På förbränningen blir jag smal. Busenkelt.

Ja må vara för principfast för mitt eget bästa men något mage rumpa lår kommer du inte hitta på min anläggning. Nu återstår bara att hitta på något bättre. Gympa låter ju inte heller så flashigt.

11 Kommentarer

 • Svara
  Bettan
  22 december, 2011 kl 16:07

  Förstår ditt resonemang om namn på spinningen men om Mage, rumpa och lår fattar jag inte vad det skulle vara för fel. Som kund förutsätter jag att det är just mage rumpa och lår. En timma av det är bättre än en timma av en mix av alla muskelgrupper t ex. Ett sånt riktat pass är kanon för just oss löpare. Vi har det på vår anläggning och det är välbesökt av just många löpare. Höftlyft, plankor, liggande benlyft – finns ju hur många bra övningar som helst som inte får plats på andra pass med motion och andra muskelgrupper. Mer såna riktade pass istället! Jag vill veta vad jag bokar!

 • Svara
  Annoula
  22 december, 2011 kl 16:12

  Hmmm…. Jag har inga bra namnförslag. Men jag älskar namnet ”Distansspinning”, det lockar mig :D. Kanske avskräckande för andra…

 • Svara
  Malin L
  22 december, 2011 kl 16:29

  Jag tänkte köra ”smal och snyggympa” ;-)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  22 december, 2011 kl 17:06

  Bettan – Tack för din input! Såklart är träningen jättebra, det är inte det jag ifrågasätter. Det är mer att folk väljer pass efter namn som syftar till att göra dig snygg och smal, fast det säkerligen finns andra pass som gör dig minst lika snygg och smal. Ett ordenligt tufft spinningpass förbränner ju exempelvis mer än förbränningspasset. Sen får jag erkänna att jag inte tänkt på att ett MLR pass även lockar löpare som vill plocka godbitarna ur styrketräningen. Det är kanske inte så pjåkigt ändå. Kanske sitter mest i mitt huvud. För mig hade ”löpspecifik styrka” (eller SATS training for runners) lockat mer, men då hade jag ju inte fått med de där som satsar på beach 2012. Det handlar nog mest om hur man marknadsför och presenterar passet i slutändan.

  Annoula – distans lockar mig massor. Mala mala mala.

  Malin L – jag kommer!

 • Svara
  Suzan
  22 december, 2011 kl 18:27

  ”SNT”-snygg naken träning! ;)

  Vart är det du slipar schemat ngnstans? Har nog missat vart du jobbar…

 • Svara
  Västgötskan
  22 december, 2011 kl 21:30

  Människor är lättlurade. Det är väl därför tidningar säljer lösnummer så fort de skriver ”Så tappar du 5 kg på 2 veckor” första veckan i januari…?

  Tragiskt, när man tänker efter! :-(

 • Svara
  kristinostevik
  22 december, 2011 kl 22:14

  Jeg underviser et pass som heter MRL (altså..mage, rumpe, lår) MRL høres kanskje litt..kulere ut!?

  GOD JUL ønskes deg og dine!

 • Svara
  Anna
  22 december, 2011 kl 22:17

  RumpJump? hihi. Eller FastFinFort? Annars är ju MRL utmärkt, man kan låtsas att det står för MegaRackarnsLångpass eller nåt annat som lockar.
  Skämt åsido, det måste vara ursvårt att bestämma. Kanske om man lägger upp hela strukturen efter ett visst format och mappar in de olika klasserna efter det? Men det gör ni säkert redan …
  man ska inte kommentera när man är trött och mitt i kulstädningen, då blir det inte så bra märker jag.
  God jul och lycka till med namngivningen!
  /a

 • Svara
  Anna
  22 december, 2011 kl 23:03

  Jag gillar Abs & Ass! Låter lite tuffare än MRL :)

  God Jul!

 • Svara
  Malin L
  23 december, 2011 kl 00:31

  Glutt-tutt pass? glömmer jag aldrig när vi övade bimbo-pose på kb-utbildningen, spänn gluttarna och ut med tuttarna. Hahaha!

 • Svara
  Andreas
  23 december, 2011 kl 21:47

  Mrl är perfekt namn. Finns det i Kävlinge? Saknar det den tiden på sportlife.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.