Aktuellt

Asics…

Jag har ägt mina Asics i drygt ett halvår nu utan att veta hur man egentligen uttalar just Asics.


Medan dom var vita…

Om någon frågar vad jag har för skor svarar jag snällt DS Trainers och hoppas att personen i fråga är så insatt att hon/han fattar själv…

Så mina vänner: Är det Äsics eller EJsics?

7 Kommentarer

 • Svara
  Thomas
  3 maj, 2011 kl 13:04

  ”Anima Sana In Corpore Sano”, meaning a “sound mind in a sound body” in latin
  Så i princip borde det uttalas med ett långt A i början som i ”Anima”?

 • Svara
  Johanna
  3 maj, 2011 kl 13:08

  Du har säkert sett tråden på funbeat om samma ämne och där finns ju alla möjliga varianter.

  Jag är mycket inkonsekvent då det gäller märken. Jag säger ”äsicks”, ”najk”, ”adidas” (alltså korta vokaler genom hela namnet), ”saukåni” … Ja, jag är inte direkt influerad av ett och samma språk i mina uttal :)

 • Svara
  Sarah
  3 maj, 2011 kl 13:35

  En snubbe en gång som marknadsförde Asics-skor och kläder i nåt sånt tält kring nån löplopps-happening sa Äsics. Jag nämnde Ejsics för honom och han var noga med att använda benämningen Äsics, ÄSICS, många gånger under samtalet. Jag tror på han. Så jag springer omkring i Äsics. Bara Äsics.

 • Svara
  Lotta
  4 maj, 2011 kl 11:39

  jag har alltid sagt ejsics för det ser logiskt ut som att det ska uttalas så. tänker man att det kommer från en förkortning så blir det oxå logiskt för då ska man uttala bokstaven ”a” fast på engelska, ska man säga det på svenska blir det ju ”aasics” isf. jag trodde det var enkelt att uttala, till skillnad från saucony ;) men nu vågar jag nog aldrig säga det högt igen.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  4 maj, 2011 kl 13:16

  Men hallå, ni säger ju olika allihopa… hur ska jag nu bli klokare? :) Men Saucony kan väl inte vara så svårt. Är det inte SÅKONNY?

 • Svara
  Cath
  9 maj, 2011 kl 12:50

  Jag har alltid sagt EJSICS men nu blev jag osäker. Saucony kallar jag också SÅKONNY :-)

 • Svara
  Cia
  11 maj, 2011 kl 20:14

  Hm… jag har alltid sagt A-siks. Och Såsuny. Tur man inte springer längre… ;-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.