Aktuellt

25 km regn

Dagens långpass bjöd på duggregn, mittemellanregn och ösregn. Dessutom en näradödenupplevelse av rang.

Har haft lite tvivel på mig själv och min långlöpning. Efter ett långt löpuppehåll i juli följt av härliga social-löpningar, både med Fredrik och väl valda löpkompisar, var jag osäker om jag över huvudtaget kunde springa långt i mitt eget tempo. Och om jag kunde springa långt utan fikapaus…  Idag var det dags att prova vingarna.

Gav mig ut strax efter halv nio, välpackad och förväntansfull. Kan inte nog poängtera hur nöjd jag är med min löparkjol. Den måste vara löparvärldens motsvarighet till snickarbyxor, man får ju plats med allt! Idag lastad med vattenflaskor, energigel och telefon.

IMG_2897

Efter 3-4 km passerar jag golfbanan i Kävlinge. Precis som jag är rädd för skällande hundar i villaträdgårdar, har jag alltid varit rädd för flygande golfbollar på golfbanor. Och idag finns det fog för min rädsla. Knappt en meter ifrån mig på cykelbanan landar nämligen en GOLFBOLL! Håller på att göra i kjolen men klarar mig…

Tillbringar nästa kilometer funderandes på om man skulle dö om man fick den i pannan. Konstaterar att det är tur att jag har id-brickan på mig i fall någon skulle hitta mig avtuppad.

 IMG_2902

Efter 6 km övergår duggregnet till mer regelrätt regn för att ett par kilometer senare klassificera sig som ösregn. Det är sjutton grader, jag är blöt överallt. Mötande människor tittar på mig med en sån där “stackars dig”- min. Men det är inte det minsta stackars mig, det är jättehärligt. Luften är frisk, jag duschar medan jag springer, jag njuter. Stora blaffiga sniglar gör mig sällskap på vägarna och jag måste sicksacka mig fram för att inte göra snigelmos.

Vid 18 km är det dags för energi. Egentligen har jag inte energitorsk ännu, men jag ser det som ett tillfälle att testa nya geler nu när min favorit inte finns mer. Idag är det Hammer Gel Montana Huckleberry som ska testas:

 IMG_2901

Jag sörplar i mig den och förvånas. Jag som tycker geler är det värsta som finns, har plötsligt en gel i munnen som smakar gott. Den är inte äckelsöt, den är lite söt men också lite salt. Den är len och klibbar inte. Jag behöver inte ens vatten för att få ner den. Och det bästa av allt är att den gjord på naturliga råvaror. Riktiga blåbär liksom! Jag är kär!

Sista 7 km går av bara farten. Jag klarar 25 km utan att stanna och fika, och i min alldeles egen takt. Det var ett skönt kvitto. Nu är jag redo att socialisera igen!

0

10 Kommentarer

 • Svara
  Dessi
  14 augusti, 2010 kl 12:58

  Vad coool du är! 25 km bara sådär! :)

  Jag undrar vart man kan få tag i en sådan där ID-bricka?

  0
 • Svara
  Träningsglädje
  14 augusti, 2010 kl 13:17

  ja det vill jag också veta

  0
 • Svara
  Malin
  14 augusti, 2010 kl 14:29

  Jag vill också veta, vill ha en! :) Alltid bra att ha om man tuppar av på träningen liksom, eller bara annars är lite vilsen i vardagen.. ;P

  0
 • Svara
  soffan
  14 augusti, 2010 kl 14:47

  Snigelmos är ett av de värsta mosen tycker jag. :)

  0
 • Svara
  Helena
  14 augusti, 2010 kl 15:00

  Regnlöpning är helt OK så länge det inte är för kallt i luften – då kinkar jag lite inombords… Var hittade du gelen?

  0
 • Svara
  Linn
  14 augusti, 2010 kl 22:33

  Härlig beskrivning av löppasset, trots regnig dag!
  Frågvisa läsare du har; jag undrar också var du köpt gelen?
  Riktiga råvaror gillar vi ju!
  Och fin id-bricka har jag ju redan;)

  0
 • Svara
  Johan
  14 augusti, 2010 kl 22:55

  Härligt att det gick så bra på dina 25km, själv nöjde jag mig med +15km i regnet. =) Visst är det härligt när man är tvungen att vrida ur kläderna när man är klar? En gel som inte gör så att det knorrar sig bakom öronen hade varit riktigt nice på långpassen.

  0
 • Svara
  lovisa
  15 augusti, 2010 kl 10:54

  vilken härlig blogg! jag själv är intresserad av träning osv. undrar om du har några dunderbra tips på att få magen fit? känns att sommaren satt sina spår

  0
 • Svara
  Carina
  15 augusti, 2010 kl 21:19

  Superbra tips, både armbandet och gel:en!!!

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  16 augusti, 2010 kl 08:17

  Lovisa – finns tyvärr inga genvägar :( Äta bra och röra på sig… Hållningen kan du bättra på (brukar göra att magen ser mindre ut) med exempelvis plankor, men fettet försvinner jämnt över hela kroppen så du kan inte punktträna bort den.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.