Aktuellt

Test: Killer-plankan

Idag var det test av den omtalade killer-plankan. I skarpt läge alltså – här hemma har jag naturligtvis testat den. Så här går det till: (min 9 åriga dotter agerade fotograf, därav lite suddiga bilder)

Planka på raka armar. Händerna rakt under axlarna.

Dra in benen under dig. Kräver strumpor eller att du står på en handduk… OBS! Hoppa inte utan dra fötterna!
Tillbaka till utgångsläge och upprepa 10 ggr.

Förflytta föremål från sida till sida fortfarande i plankstående. På bilden apelsiner. På riktigt körde jag vikter…

Förflytta tillbaka vikterna till utgångsläge. Utan att tappa hållningen!!!


Och sen från början ett varv till…

Slutsats: När jag körde hemma var det apjobbigt. Jag fick puls så grannarna kunde höra den. När jag körde på passet idag var det inte alls samma sak. Gissar att jag höll för lågt tempo (i takt till musiken…). Nästa gång brassar vi snabbare, svettas mer och flåsar lite extra. Är ni på?

16 Kommentarer

 • Svara
  Cicci
  27 januari, 2009 kl 21:02

  Kanonövning. Lättare att träna plankan om man får flytta saker och dona tycker jag … istället för atr ”bara” stå still!

 • Svara
  Andréa
  27 januari, 2009 kl 21:29

  har du testat ”klättrande planka”? Börja i utgångsläget med underarmarna i marken och ”klättra” sedan med en hand i taget så att du står med händerna i marken, sedan ner igen med en arm i taget.. om du förstår hur jag menar.. utmaningen ligger i att hålla höfterna så stilla som möjligt.. inte så jobbigt i början men efter ett tag börjar det bli jobbigt!

 • Svara
  River
  27 januari, 2009 kl 21:30

  Roligt inlägg och verkar som en skitjobbig övning. Tänkte på en sak. Tror du mammor för 10 år sedan beordrade sina små barn att fota dem när de gör konstiga träningsövningar för att sedan lägga upp dem på en internetsida? Jag gillar utvecklingen :) Alla får ställa upp när det kommer till bloggandet :)

 • Svara
  Madde
  28 januari, 2009 kl 07:46

  Tack för tipset!

 • Svara
  Emliscious
  28 januari, 2009 kl 08:07

  fyyyyyyyyy faaaaaaaaan!! haha! *skratt*! dne måste jag testa!

 • Svara
  askan
  28 januari, 2009 kl 13:08

  Wow, den måste jag prova. Men vi förstår alla att de suddiga bilderna var för att du darrade som ett asplöv :)

 • Svara
  Cizzi
  28 januari, 2009 kl 13:21

  nice, testade bakom soffan och ja… mina challengedeltagare lär få en upplevelse ikväll ;) moahaha

 • Svara
  Anonymous
  28 januari, 2009 kl 16:31

  Den var riktigt jobbig! Bra!!!/en på passet =)

 • Svara
  fartfylld!
  28 januari, 2009 kl 17:15

  oj jobbigt! jag och min grabb körde plankan-tävling som avslutning efter gymmet härom dagen, den som lägger sig först förlorar! och jag vann! damn it, det är ljuvligt att spöa killar emellanåt! ;)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  28 januari, 2009 kl 20:32

  Cicci – håller med, då får man nått att tänka på :)Andréa – jag har precis provat här på vardagsrumsgolvet. Kul med plankor. Kan varieras i oändlighet!River – hihi rolig tanke. Tänk vad hon kommer att skämmas över mig och min blogg om bara några år. Speciellt om jag fortsätter visa bilder när jag plockar apelsiner på golvet…Madde -varsågod!Emliscious – haha, lycka till :)Askan – måste du avslöja mig så här offentligt?Cizzi – blev dom glada på dig?Anonym – och nu blir jag inte så lite nyfiken vem som skriver… ledtråd please!Fartfylld – bra jobbat!!

 • Svara
  Hamberg
  4 februari, 2009 kl 13:56

  Äntligen en bra övning som jag kan utmana min PT med, ska ske i kväll!!//Utmaning: tvättbräda

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  4 februari, 2009 kl 20:43

  Hamberg- haha, gick det bra??

 • Svara
  Hamberg
  4 februari, 2009 kl 21:10

  :-) Jag vann! Jobbigt att köra när man har galet trötta armar och mage från dagen innan. Men klart nåt som kommer finnas med i min träning!!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  5 februari, 2009 kl 20:16

  Hamberg – haha, grattis :)

 • Svara
  Anonymous
  7 februari, 2009 kl 14:01

  Testa övningen med tårna såendes på en fitness-boll. Rulla in bollen under sig, sjukt jobbigt!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  7 februari, 2009 kl 21:22

  Anonym – ja den är fin den! Brukar göra den hemma, men vi har inga bollar på gymmet så där får man hålla tillgodo med fötterna :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.