Aktuellt

Vinter!


I morse var det så nära vinter man kommer i Skåne: 3 minusgrader och frost på grenar och gräsmattor. Jag tittade ut och det spratt till i springbenen. För är det något väder som är extra skönt att springa i så är det just kallt med hög luft och sol.

Vis av gammal erfarenhet insåg jag att jag inte fick vänta för länge. Ett par timmar och den skånska frosten förbyts mot regn och grått. Jag fick därför offra min morgongröt och istället slänga i mig en snabb tallrik fil och müsli. Sen blev det ett djupdyk i garderoben för att hitta alla varma kläder som oftast bara ligger och samlar damm. Lyckades så där med uppgiften, och jag fick blanda vilt mellan makens underställslångkalsonger och mina egna tröjor från förr. (Det visade sig efteråt att jag hade samlat alla mina fina vinterfunktionskläder i en alldeles egen låda men det hade jag förträngt…)

Kl 9 var jag redo för dagens springtur. Precis som jag trodde var det superhärligt i luften. Alldeles tyst ute. Bara ett par hundägare korsade min väg. Varje andetag bildade små moln framför mig och det stack så där skönt i kinderna. Efter tio minuter kommer värmen inifrån och värmer upp en hela vägen ut. Det är så himla härligt! Det blev en dryg mil, och jag hann åtminstone springa de 8 första kilometerna innan frosten försvann. Nästa gång får jag vara snäppet morgonpiggare!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.