Aktuellt

Avocadoshake

Rätt fett är nödvändigt för en rad viktiga funktioner i kroppen. Det är t.om nödvändigt för själva fettförbränningen. Vid för lågt fettintag avstannar fettförbränningen och kroppen använder andra bränslesorter i stället. Detta är en av anledningarna till att folk som tokbantar och utesluter allt fett står helt still på vågen.

När man äter en nyttig kost med lättprodukter samt tomatbaserade såser istället för gräddbaserade, är det lätt att intaget av fett blir för lågt. Då brukar jag komplettera med en avocadoshake. Avocado innehåller massor av enkelomättat fett och är supernyttigt för kroppen eftersom dessa fetter har en mycket bra effekt på hjärta och kärlhälsa. Jag älskar min avocadoshake men hittills har jag bara lyckats övertyga min man om dess förträfflighet…. Vågar du smaka?

2 pers

1 mogen avocado (viktigt att den är mogen och krämig!)
4 dl lättmjölk
1 tsk råsocker

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.