Race reports

Race report: Midsommar morning run

Jag har startat min midsommar med stil. Faktum är att det nästan inte går att överträffa. Nu ska du få höra…

Kliver upp klockan 05:00 och just den detaljen är inte så mycket att vara avundsjuk på. Tyvärr är det nödvändigt eftersom vi har en del panikpackande att göra innan avresa till Skrylle och morgonens lopp.

På plats strax innan sju, då Fredrik går på sitt skift som nummerlappsutdelare. Jag tar ett varv på femman i väntan på folkstormningen.

När jag kommer tillbaka är området fyllt av löpare och liv. Trots den tidiga timmen är alla glada. Mingelfaktorn slår i taket och alla är taggade på frukost. Vissa också på löpningen…

Själv är jag trött i benen och planerar en lugn jogg runt den åtta kilometer långa slingan. Har glömt kolla upp underlaget, och står i starten i värsta asfaltsskorna. Tänk om det är jätte-trail?

Dagen till ära har jag Sverige-linnet. Är det något som är svenskare än själva nationaldagen så är det just idag. Inte tänker jag då på att Svenska Friidrottsförbundet har sin logga på linnet. Och att folk ska tro att jag är snabb, när linnet faktiskt gått att köpa på vilket Stadium som helst. Minst fyra stycken kommenterar loggan och jag önskar att jag tagit ett vitt linne som alla andra…

Linnet i kombination med det snygga startnumret 100 förpliktigar. Nu kan jag ju i alla fall inte komma sist!

Därför blir det inte den lugna mysjogg jag tänkte mig.  Men fortfarande mycket lugnare än i onsdags. I alla fall tills berget Berget uppenbarar sig. Jag har precis sprungit förbi en kille och masat mig uppför backen när förnedringen är ett faktum. Brant tekniskt nerför och jag är rökt. Den omsprungne killen springer om i raketfart och plötsligt har jag minst 500 meter att tugga in. Det svider, men det går. Tack grusväg!

Ytterligare en backe ska överlevas innan man anses förtjänt av frukost. Den är evighetslång men fullt springbar. Motljuset gör att jag inte ser hur lång den är. Och det är faktiskt ganska skönt!

Kommer i mål på en fjärdeplats och är SÅ redo för belöningen! Yoghurt, müsli, jordgubbar och bananbröd!

En stund senare är hela gräsmattan fylld av ätande löpare. Solen skiner och vi har så trevligt att vi helst inte vill lämna kalaset.

Bättre start på midsommar är svårt att få! Tack bästa Anna-Karin och Per för att ni fixar!

Glad midsommar alla!

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.