Aktuellt

Träningsprogram

Jag var anmäld till Stockholm marathon 2020 men det blev ju som bekant inte mycket av med den festen. Som plåster på såren fick vi ett gratis träningsupplägg inför 2021 och idag gick startskottet!

stockholm marathon

Tänker att jag lika bra kan testa. Även om jag känner mig själv tillräckligt bra för att veta att jag är ganska värdelös på att följa program. För hur springer man 8 km en dag när hela kroppen vill ut och upplevelselöpa ett par mil? Hur gör man om man vill springa ett lopp och behöver dra ner på träningen någon vecka före och efter? När programmet inte alls tar hänsyn till sånt…

Hur som haver. Jag checkar av första passet. 8 km i lugn fart. I 3:30-programmet som jag laddat ner är det avsatt 42-43 minuter för äventyret. Men man ska inte bry sig om tiden, bara känslan…

Kan inte låta bli att knappa in på miniräknaren vilken fart som jag förväntas tycka är lugn. 5:22-fart it is.

Knäcks en smula då jag inser att jag inte alls är där. Har ingen aning om vad min lugna fart är men gissar på i alla fall 5:35.

Beslutar mig för att glömma den där siffran. Springa på känsla som uppmaningen lyder. Det blir ett hyfsat lugnt pass, men i ärlighetens namn lite piskat av den där tiden i bakhuvudet.

Kommer hem på 5:24. Och det hade ju varit ok. Om det inte vore för att jag fuskat lite med känslan….

Fredrik har laddat ner 4:00-programmet. Bra att ha som back-up i fall det här blir för bra. Å andra sidan brukar jag ju bara hålla ut en vecka med att följa program. Sen tränar jag efter eget huvud i 24 veckor innan jag får panik över att jag inte följt något program. Då rotar jag upp det ur gömmorna och hoppar på vecka 25-nertrappningen….

Same procedure as every year James! Finns ingen anledning att tro att det ska bli någon ändring i år….

2 Kommentarer

  • Svara
    Marie
    9 december, 2020 kl 19:50

    Eller så är det att följa ett program som gör susen för att få ett skadefritt år och kan springa hela året.

    • Svara
      Anna
      9 december, 2020 kl 21:10

      Förmodligen 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.