Aktuellt

Research inför sällskapslöpning

image

Blev inbjuden till en trevlig sällskapslöpning i morgon. 17 km terräng med utgångspunkt i Skrylle. Hela kroppen nappar såklart medan hjärnspökena börjar fundera i banor som:

Tänk om jag inte orkar hålla tempot, jag har ju löpvilat bort hela vintern (ok, två veckor då…). Tänk om jag blir sist och alla får vänta. Eller om alla bara springer ifrån mig och jag inte hittar hem (osannolikt då jag kan just denna slingan som min egen bakficka).

Fåniga tankar jag vet. Men så börjar proceduren:

1) Försöka få med mig sällskap så jag känner mig mindre vilse. Person 1 avböjer pga löparknä-feeling. Person 2 har ont i höftböjare och vader. Person 3 har familjeaktiviter.  Person 4 är och åker skidor. Vad är det för vänner man har?

2) Kolla vilka som tackat JA till evenemanget och utifrån profilbild och statusuppdateringar försöka lista ut om de kommer att springa ifrån mig, och om de verkar trevliga i största allmänhet. Man vill ju ha någon trevlig att prata med ifall man av en händelse inte skulle bli frånsprungen. Försöker utläsa om någon verkar stark nog att skydda mig från galopperande kor och hungriga vildsvin…

Facebook avslöjar vilka löparföreningar folk är med i. Bilder från stora och långa lopp. Starka armar i en galen hinderbana. Grymma triahtleter. Nästan inga tjejer och inte en enda som äter semla.

Men så har vi Olof. Som i alla fall förra året sprang EXAKT i min takt. Jag hoppas han också har löpvilat för mycket i vinter. Och slarvat med intervallerna…

Är jag ensam om sånna här fåniga tankar?

14 Kommentarer

  • Svara
    Kari
    21 februari, 2015 kl 18:52

    Till skillnad från dig är jag van vid att bli avhängd – även om det fortfarande stör mig! Men jo, jag kan lägga massvis med tid på att stalka folk på Facebook och via Google för att ta reda på exakt hur mycket snabbare än jag de är! Rent empiriskt är det ca 100% chans att jag överskattar deras förmåga.

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2015 kl 22:42

      Jamen jag gör ju också alltid det. Överskattar alla andra och oroar mig i onödan. Men ändå. Just den här gången är kanske den gången då det händer. Att jag blir avhängd. Men jag tänker inte låta det stoppa mig. Blir det så får jag ju ett ensampass. Så som jag springer för det mesta! Och det är ju inte fel det heller.

  • Svara
    carrolite
    21 februari, 2015 kl 19:05

    Åh vad skönt att läsa att även ni rutinerade långdistanslöpare går med sånna tankar! Jag vet EXAKT hur det känns! Och ja, det klart man Facebook-stalkar folk ibland för att ta reda på hur man ligger till i gruppen! ;)

  • Svara
    Ingmarie
    21 februari, 2015 kl 21:28

    Du är inte ensam men det skulle aldrig hindra mig från att vara med på något om jag verkligen ville. :-) (Dessutom så kommer du inte bli varken avhängd eller sist…)
    Sen tycker jag du kollar kalendern och planerar in några dagar i Halmstad i sommar så ska vi springa. Och simma. :-)

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2015 kl 22:43

      Jaaaaaa! Halmstad <3 När kommer du dit?
      Såklart skulle jag inte låta mina fåniga tankar stoppa mig. Klart jag springer i morgon!

      • Svara
        Ingmarie
        24 februari, 2015 kl 23:29

        Jag kommer vara där i påsk, sen en vecka i mitten av april, en vecka i maj och sen efter midsommar mååååånga veckor. :-) Typ till augusti någon gång.

        • Svara
          Anna
          26 februari, 2015 kl 10:22

          Men åååh, det är ju hur mycket som helst! Då måste vi få till något! Och du skulle springa Österlen också va?

  • Svara
    caroline
    21 februari, 2015 kl 22:14

    Åhhhhh, men vännen nu känns de ju inte bra att ha övergett dig imorn ju :( men så råkar jag åh andra sidan veta att du INTE kommer bli från sprungen o inte kommer komma vilse så det känns rätt lugnt ändå. Jag vill ju…. liksom :) ha en go dag o ta nån km för mig!

    • Svara
      Anna
      21 februari, 2015 kl 22:45

      Tar någon kilometer för dig, jag lovar. Så kurerar du knät så du kan hänga på nästa gång :)

  • Svara
    Mia
    21 februari, 2015 kl 22:24

    Nej INTE ensam. På den tiden då jag faktiskt sprang långpass (och inte bara pratade om det) så oroade jag mig alltid för att bli lämnad ensam och långsam i skogen.

  • Svara
    Victor Glans
    22 februari, 2015 kl 19:43

    Hör av dig när del 2 stundar så kan du ev få springa ifrån några löpare… ;-) Hänger gärna om det passar… Ses på Ställe om inte annat…

    • Svara
      Victor Glans
      22 februari, 2015 kl 19:44

      Hänger gärna på… Stävie Trail…

    • Svara
      Anna
      22 februari, 2015 kl 22:26

      Det blir en del två och tre, sista söndagarna i mars resp april. Tyvärr är jag bortrest båda :( Men åk gärna dit, det är grymt trevligt! Ses i Stävie i alla fall!

  • Svara
    Märta Johansson
    22 februari, 2015 kl 22:55

    Nejdå du är inte ensam. Det har hänt många gånger att jag har kollat tidigare års resultatlistor på olika lopp för att kunna avgöra om jag kommer att komma sist ;-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.