Aktuellt

Alltid i skafferiet…

Det finns viss mat som jag ALLTID har hemma. In case of emergency. Sån där mat som gör att jag alltid överlever, även i akut tidsnöd och med blodsockret nere i tårna. Here goes:

Avocado
Ägg
Kikärter
Sojabönor
Kallrökt lax
Quinoa
Oliver
Fryst broccoli

Det finns inget behov av Billys Pizza eller Gorbys Piroger. Jag ror ihop något minst lika fort med mina nöd-ingredienser. Och hur tomt det än är i kylen brukar det alltid finnas något salladsblad eller någon tomat att pimpa till det lite med.

Så gör jag för att undvika kris-situationer och panikinköp av Gorbys piroger! Vad har du för snabbmatslösningar?

14 Kommentarer

  • Svara
    Kari - långlöpare och (snart) kanalsimmare
    18 september, 2014 kl 21:19

    När vi inte har något hemma så brukar jag göra grön ärtsoppa. Då måste man ha: frysta ärtor och en buljongtärning men kan lyxa till det med riven parmesanost och mald rosepeppar ovanpå, eller ett fusk-pocherat ägg (alltså man kläcker ägget direkt i soppan, kokar ett par minuter och hoppas att det inte bränns i botten). Avokado i all ära men det är skönt med något som inte blir dåligt över natten.

  • Svara
    Ingmarie
    18 september, 2014 kl 21:46

    Bönor av olika slag, vitkål, rotfrukter, kokosolja + järngryta, vatten och lite kryddor. :-)

  • Svara
    Ingmarie
    18 september, 2014 kl 21:49

    och tack för all pepp!

  • Svara
    anneliten
    18 september, 2014 kl 22:09

    Överbliven mat som hamnat i frysen :-) Jag skulle aldrig äta Gorbys piroger för jag tycker de verkar så äckliga (jodå min mamma har lärt mig att man inte får kalla mat för äcklig…)

  • Svara
    Maria Josefine
    19 september, 2014 kl 06:06

    Har alltid högrevsburgare infrusen, snabbt och gott och innehåller bara kött och kryddor

  • Svara
    Lotta
    19 september, 2014 kl 09:54

    Ägg, bönor, diverse frukt och grönsaker, både frysta och färska. Pasta, bulgur, quinoa. Fil och müsli. Älskar avokado och försöker ha det hemma oftast, men är ju klurigt med att alltid ha lagom mogna hemma.

    • Svara
      Anna
      19 september, 2014 kl 10:02

      Jag köper alltid gröna när jag är på en affär, så jag hela tiden har ett helt lager av olika mogna. Oftast funkar det. Ibland blir alla mogna samtidigt så jag får ha avokadofrossa. Men det lider man ju inte av :)

      • Svara
        Lotta
        20 september, 2014 kl 20:31

        Jo, jag brukar köpa ett helt nät med ganska hårda, och sen försöker jag ha koll på i vilken takt de mognar, och lägga in dem i kylen allt eftersom om jag inte hinner äta upp, men jag tycker det är lite klurigt ändå. Ibland glömmer jag dem och så har flera hunnit bli övermogna, eller så blir jag lurad på dem. Mer än en avokado om dagen får jag sällan i mig och förutom dottern som kan hjälpa mig med 1/4-1/2 ibland, så är jag ensam om att äta avokado hemma så missar jag att lägga in dem i kylen vid rätt tidpunkt så de hamnar i stadiet ”måste ätas direkt” så blir det lite jobbigt om det är flera samtidigt.

  • Svara
    Susanne
    19 september, 2014 kl 10:35

    Lilltjejen (4) har alltid varit tokig i bönor, så lite olika (kikärtor, sojabönor, kidneybönor, blandade osv) ”konserver” med färdigkokta bönor finns alltid hemma och det tar inte många sekunder att öppna och skölja en sån. Sen är hon supernöjd :) Ägg, frysta ärtor, fryst broccoli, morötter och nötter finns också alltid hemma. Tomat är hon också tokig i så det tar alltid slut hur mycket vi än köper känns det som…

    • Svara
      Anna
      20 september, 2014 kl 13:07

      Underbart med barn som äter annat än korv och makaroner! Livet blir så mycket roligare då :)

  • Svara
    olof
    19 september, 2014 kl 12:57

    Krossade tomater, lök, tomater, bönor, linser, fänkål, potatis och andra skojiga rotfrukter brukar alltid finnas hemma. Inte för att det går lika snabbt som att värma en fryspizza, men med fem-tio minuters arbetsinsats har man en fin hot pot med ugnsrostad potatis. Låt gå för att den ska puttra någon timme eller fem på spisen.

  • Svara
    Sara
    19 september, 2014 kl 14:08

    Utöver det du redan nämnt så är gröt en riktig livräddare. Jag föredrar rågflingegröt med massa olika fröer i. Till det nån mosad banan, äppletärningar eller frusna bär. Annars äter jag myyycket omelett, men ägg har du ju redan nämnt!

  • Svara
    Anna
    19 september, 2014 kl 20:21

    Nötter, knäckebröd, rawbars och havregryn.

    ps. tack för tipset om Naprapat Björn – jag är äntligen på bättringsväg =)

    • Svara
      Anna
      20 september, 2014 kl 13:08

      Kul att du är nöjd med Björn! Ska själv dit nästa vecka. Redan nervös… jag gillar ju inte när det knakar och brakar….men det är gött efteråt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.