Aktuellt

Hövding cykelhjälm!

Min cykelkrasch blev en väckarklocka, och som jag skrivit om tidigare kommer jag hädanefter aldrig att cykla en meter utan hjälm. Den olycka jag var med om hände på racern men hade lika gärna kunnat hända på vägen till Ica. En sträcka jag cyklat miljoner gånger utan hjälm. Ni vet…“Jag ska ju bara till Ica…”.

Jag köpte en ny hjälm till racern men insåg att jag behövde ytterligare en för vardagscykling. Och det där med hjälm och vardagscykling är inte helt okomplicerat. För vad gör man av hjälmen när man ska vidare med tåg? Låser fast den, eller kånkar runt på en hjälm hela dagen på stan? Började snegla lite på Hövding. Ni vet hjälmen som är en krage runt halsen. Den coola uppfinningen som löser ut en krock-kudde vid krasch. Typ hur smart som helst!

image

Hövding förärade mig med en “hjälm” och som tack vill jag uppta lite bloggplats till att göra reklam för den. För det här är verkligen en vettig produkt och jag är grymt imponerad av tjejerna bakom, som fått en idé och satt den i verket. Saknat en produkt och sett till att uppfinna den. DET är creddigt!

IMG_0392IMG_0391
Hjälmen har “skal” precis som telefonen. Lätt att byta efter tycke och smak. Jag kör ett mönstrat och ett svart.

Nåväl. Funkar den? Jag hoppas verkligen att jag slipper testa. Men det finns det andra som gjort, och försök visar att hjälmen ger ett bra mycket bättre skydd än traditionella hjälmar. Jag rabblar inga tekniska detaljer här men är du intresserad så kolla in filmen:

Och igen. Glöm inte hjälmen!

29 Kommentarer

  • Svara
    charlottasofia
    12 maj, 2014 kl 19:30

    Sån himla smart grej det där! Nu har jag ju ingen cykel men om jag skaffar så blir det hjälm.

  • Svara
    Lina
    12 maj, 2014 kl 20:36

    Men vilken bra grej, den måste jag spana in! Tack för tipset! :)

  • Svara
    Sarah
    12 maj, 2014 kl 21:38

    Det blev ju jättebra! Som handen i handsken. Hoppas den slipper fälla ut sig. Vill oxå ha! Jag får skavsår av min hjälm. Hövding, hör ni?

  • Svara
    anneliten
    12 maj, 2014 kl 21:46

    Jag blir så imponerad när folk uppfinner bra grejer – och det där känns ju innovativt på riktigt!

    • Svara
      Anna
      13 maj, 2014 kl 06:55

      Ja den är helt grymt smart! Jätteimponerande att man lyckas ta det hela vägen från värsta bästa idén till att få den att fungera i praktiken. Jag tror det här kommer bli STORT.

  • Svara
    Hemlig
    13 maj, 2014 kl 06:52

    Jag hoppas du även beskattar för Hövding hjälmen, du vet väl om att de har bara gett dig hjälmen för att du har en välläst blogg och skall skriva om produkten. Dvs du är en väldigt billig reklampelare. Även Craft arbetar på samma vis. Jag brukar själv lämna de bloggarna där ägarna/ skribenten ger efter för påtryckningar av företagen och går över till att skriva ”köpta” inlägg.

    En sak har du rätt i, Cykelhjälm skall vara en självklarhet idag!

    Ber om ursäkt om min text känns negativ, arbetar själv med onlinereklam och detta är ett reklamtrick som blir mer och mer vanligt.

    • Svara
      Anna
      13 maj, 2014 kl 07:05

      Jag vet hur företagen jobbar och jag får många erbjudanden, och du ska veta att jag tackar nej till de allra flesta! För mig är det viktigt att det jag skriver om är relevant för min blogg och för mina läsare. I det här fallet gör jag reklam helt frivilligt för en produkt jag tycker är både LIVSVIKTIG och grymt smart. Jag hade skrivit detta om jag så hade köpt hjälmen själv. (Precis på samma sätt som jag skrev om bönpastan i förra veckan, som jag betalt för egna pengar, eller mina supersnygga nya tights för ett tag sen). En produkt jag tycker är smart eller snygg och vill tipsa vidare om.

      Jag skriver väldigt sällan köpta inlägg och men händer det är jag noga med att berätta vilka grejer jag fått. Jag skulle dock aldrig skriva något annat än min egen åsikt oavsett vem som betalt produkten.

      Vet att bloggarna ses som en grymt billig reklamplats och utnyttjas därefter. Får emellanåt erbjudanden om att testa någon dryck för 15 kronor för ett blogginlägg, vilket naturligtvis är både orimligt och ointressant. Men som sagt, hjälmen är viktig, uppfinningen är smart, jag delar gärna med mig om den informationen, med eller utan betalning!

      • Svara
        Hemlig
        13 maj, 2014 kl 10:57

        Tack för det svaret, du får hålla kvar mig som läsare.

        Till cykelhjälm ännu, du borde dra till med någon kampanj där förträffligheten med cykelhjälm sprids vidare. Tror många egentligen vill använda hjälm, men som inte kommer sig för att börja eller tycker de är lite löjligt ooch inte inser risken.

        Vad är din åsikt annars till hjälmlag för alla?

        • Svara
          Anna
          14 maj, 2014 kl 09:29

          Jag hoppas min olycka kan sprida budskapet om hur viktigt det är med hjälm. Vet många som faktiskt börjat använda det pga den, och då känns det bra att olyckan åtminstone hade någon mening. Hakade på hjälm-vecka-kampanjen som gick för några veckor sedan på facebook men hjälm gäller ju varje vecka. Vi får se vad jag hittar på :)

          Hjälmlag? Svårt det där. Svårt att lagstifta om allt. Man hade ju hoppats att folk hade förstått vikten utan att tvingas till det via lag. Så… vet inte riktigt. Hjälmtvånget under 15 är ju ganska uddlöst, det finns inte många 14 åringar med hjälm! Och det är svårt med upplysning också, för folk tenderar att tänka ”det händer inte mig”. Det gjorde jag också…

    • Svara
      Martin Swärd
      1 juni, 2015 kl 11:13

      Orka hålla på med dessa jäkla moralmail. Har du någon som frågar dig och stöter på dig i varenda fråga under din vardag?

  • Svara
    Löparlisa
    13 maj, 2014 kl 07:55

    Den är riktigt häftig. Och rätt effektfull när den löser ut!
    En kollega hat haft en ganska länge, den löste dock ut när hon skulle knyta skorna vid ett tillfälle. Shit vad vi skrattade… Men hon fick faktiskt en ny gratis!

    • Svara
      Anna
      13 maj, 2014 kl 09:27

      Oj hoppsan! Men bättre en gång för mycket än en gång för lite liksom :) Premiärcyklade min idag och den känns jättebra. Så tänkte jag att alla som har hört mig basunera om att jag aldrig ska cykla utan hjälm, kanske tyckte det var konstigt när jag kom barhuvad. Det är ju inte så lätt att förstå att min snitsiga krage är en hjälm…

      • Svara
        Hemlig
        13 maj, 2014 kl 11:01

        Fungerar denna hjälm alltid, jag är lite skeptisk till om man verkligen kan lita 100% på att den löser ut när den behövs.

        Känns inte helt 100% säkert, men 99% säkrare än ingen hjälm alls!

        • Svara
          Anna
          14 maj, 2014 kl 09:31

          Alltid kan man säkert inte garantera, det finns väl inget i livet man kan garantera till 100%. Men den är noga testad och skyddar bra mycket bättre än traditionella hjälmar.

  • Svara
    Lina
    13 maj, 2014 kl 18:59

    hej, häftig hjälm och som du skriver så är hjälm en billig livförsäkring. Kanske du har bild på din kraschade hjälm? De kanske kan få fler att använda hjälm

    • Svara
      Anna
      14 maj, 2014 kl 09:32

      Jag ska se om den finns kvar. Finns en risk att den hamnat på skroten… Men det borde vara fotograferad…. kollar och återkommer!

      • Svara
        Lina
        14 maj, 2014 kl 19:59

        ok, va bra , vi väntar på en bild

  • Svara
    Helena
    14 maj, 2014 kl 08:14

    Jag håller med Lina, visa gärna upp din kraschade hjälm! Man ska inte underskatta kraften i skrämselpropaganda…
    När min sambo kraschade kraftigt på Vätternrundan lämnade han hjälmen i butiken där han köpt den (och också fick en ny), och de hade den sedan för att visa för kunderna hur extremt viktig den där lilla detaljen på huvudet faktiskt är.

    Kan ju btw säga att jag nyligen också börjat använda hjälm vid vardagscykling (vid träning är det ju lika självklart som cykelbrallor…). Skulle cykla med min knapp-2-åring för några veckor sedan. När jag satte på henne hjälmen (som hon älskar!), så sa hon glatt ”E**** hjälm”, och sedan pekade hon på mig och sa ”Mamma hjälm”! Ja, inte kan ju jag då INTE ta på mig hjälm…!
    Det krävdes som tur är inte en krasch, utan en 2-årings enkla ord, för att få på mig en hjälm!=)

    • Svara
      Anna
      14 maj, 2014 kl 09:33

      Barn är kloka! Svårt att säga till dem att ha hjälm när man inte har det själv. Men jag lyckades klura mig ur situationen i 13 år…. Nu känns det bra att ha den på!

    • Svara
      Lina
      20 maj, 2014 kl 20:48

      har du hittat bild på hjälmen?

  • Svara
    Desiré Östergren
    15 maj, 2014 kl 23:15

    Åh! Fränt att du har en i din ägo! Den verkar ju grymt bra! :)

    /Dessi
    http://www.dessi.se

  • Svara
    ultrabrdo
    16 maj, 2014 kl 08:47

    Vilken grej, den har jag inte sett tidigare. Hövding borde göra lite mer reklam för sig, kanske till och med vara på plats på relevanta tävlingar som Vätternrundan tex.

    Liten fråga: När den väl lösts ut, går de då att få tillbaka den själv eller är de ny som gäller?

    • Svara
      Anna
      16 maj, 2014 kl 10:40

      När den lösts ut får man köpa en ny. Precis som med en vanlig hjälm om man kraschat. Förhoppningsvis ska det ju inte hända så ofta! Har börjat dyka upp mer och mer reklam nu, tror försäljningen kommer att ta fart nu när de lyckats pressa ner priset en hel del jämfört med tidigare.

      • Svara
        ultrabrdo
        17 maj, 2014 kl 19:48

        :) låter som en bra grej. Jag tänker köpa den.

  • Svara
    anna-klara Sandberg
    30 mars, 2016 kl 05:14

    Hörde talas om den för kanske ett år sedan och kom att tänka på den när mitt barnbarn skulle köpa ny cykel. Han är 15 år och rädd om frisyren, använder alltså inte sin hjälm till och från skolan eller till och från andra aktiviteter. Nu hoppas jag verkligen det finns en lösning på problemet. TACK!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.