Happy fettisdag! Originalet och kopian…
Var ju tvungen att testa raw food-semlan nu när jag basunerat ut det på bloggen och allt. Och nästan mest för att den såg så äcklig ut.
Struntade i locket och gjorde ett äppel-lock istället, för att lätta upp den lite. Nötbotten med nötgrädde blir ju annars lätt lite heavy.
Utseendemässigt kan den ju knappast konkurrera med en semla. Liten, brun och ful. Smakmässigt var den dock jättegod! I alla fall om man gillar nötter. Kardemumman i smeten gjorde faktiskt att den smakade lite semla. Men jag hade velat ha en bättre mixer så att cashewgrädden blivit helt len. Nu blev den också lite nötig i konsistensen.
Kommer inte ersätta semlan med denna, men kommer absolut att göra den fler gånger. Och eftersom den ändå inte ser ut som en semla kan man ju äta den året om!
8 Kommentarer
Lina
12 februari, 2013 kl 23:06Kul att den smakade bra! Måste också prova den vid tillfälle!! Tack för tipset! :)
Rund är också en form!
12 februari, 2013 kl 23:41Hehe! Ja, den såg inte jättesmaskig ut… :-D
Tur att den var god i alla fall!
Johan
13 februari, 2013 kl 08:17Jag tror problemet är att den jämnförs med en semla. Hade man bara sagt en raw food kaka, så hade man inte reagerat så mycket på utseendet.
Tur den var god!! :-)
Yogamala Anna
13 februari, 2013 kl 10:25Vad som helst för att kunna äta semla året om… ;) Du är för söt!
annamarkelin
13 februari, 2013 kl 10:34haha, underbart. Den ser lite borttappad ut där framför den riktiga semlan, lite som att ”varför blev du så snygg och jag så ful” … Men smakade säkert prima!
Nina L
13 februari, 2013 kl 13:22Jag trodde det var en ostskiva på toppen, hehe! Själv tycker jag att semlor är överskattade… Ge mig hellre en schyst bit morotskaka med glasyr…
Anna (orka mera)
13 februari, 2013 kl 13:43Haha, semla med ost! Det hade inte ens jag gillat…..
Minatraningstajts
15 februari, 2013 kl 13:45Skulle välja raw-semla any day! Fattar ej semmelhetsen, bröd och grädde, jaha… ;-)