Aktuellt

Rå semla…. så blev den!


Happy fettisdag! Originalet och kopian…

Var ju tvungen att testa raw food-semlan nu när jag basunerat ut det på bloggen och allt. Och nästan mest för att den såg så äcklig ut.

Struntade i locket och gjorde ett äppel-lock istället, för att lätta upp den lite. Nötbotten med nötgrädde blir ju annars lätt lite heavy.

Utseendemässigt kan den ju knappast konkurrera med en semla. Liten, brun och ful. Smakmässigt var den dock jättegod! I alla fall om man gillar nötter. Kardemumman i smeten gjorde faktiskt att den smakade lite semla. Men jag hade velat ha en bättre mixer så att cashewgrädden blivit helt len. Nu blev den också lite nötig i konsistensen.

Kommer inte ersätta semlan med denna, men kommer absolut att göra den fler gånger. Och eftersom den ändå inte ser ut som en semla kan man ju äta den året om! 

8 Kommentarer

  • Svara
    Lina
    12 februari, 2013 kl 23:06

    Kul att den smakade bra! Måste också prova den vid tillfälle!! Tack för tipset! :)

  • Svara
    Rund är också en form!
    12 februari, 2013 kl 23:41

    Hehe! Ja, den såg inte jättesmaskig ut… :-D
    Tur att den var god i alla fall!

  • Svara
    Johan
    13 februari, 2013 kl 08:17

    Jag tror problemet är att den jämnförs med en semla. Hade man bara sagt en raw food kaka, så hade man inte reagerat så mycket på utseendet.
    Tur den var god!! :-)

  • Svara
    Yogamala Anna
    13 februari, 2013 kl 10:25

    Vad som helst för att kunna äta semla året om… ;) Du är för söt!

  • Svara
    annamarkelin
    13 februari, 2013 kl 10:34

    haha, underbart. Den ser lite borttappad ut där framför den riktiga semlan, lite som att ”varför blev du så snygg och jag så ful” … Men smakade säkert prima!

  • Svara
    Nina L
    13 februari, 2013 kl 13:22

    Jag trodde det var en ostskiva på toppen, hehe! Själv tycker jag att semlor är överskattade… Ge mig hellre en schyst bit morotskaka med glasyr…

  • Svara
    Minatraningstajts
    15 februari, 2013 kl 13:45

    Skulle välja raw-semla any day! Fattar ej semmelhetsen, bröd och grädde, jaha… ;-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.