Storleks-standard någon???

Inte konstigt att storleken blev fel när Coach F klickade hem ett par Icebugs till mig tidigare i veckan…

page1

Ovan ser ni storleken på 4 av mina träningsskor.

US varierar mellan 7,5 och 9
UK varierar mellan 5 och 7
Europa mellan 38,5 och 40,5
Och centimeter mellan 24,5 och 26,5.

Borde inte en viss storlek motsvara ett visst antal centimeter? Och borde inte en centimeter ALLTID vara just en centimeter. Precis som en mil alltid är en mil (om man inte mäter med smartphone…)

Jag har svårt att tro att mina fötter varierar med 2 cm i längd så där från dag till dag.

Dags för en storleksstandard kanske?

Och om ni undrar hur det gick med Icebugsen så är de numera utbytta till ett par i  rätt storlek. Dock har jag grymt ont i vristerna efter veckans långpanna på is. Måste låta det lägga sig lite innan jag testar skorna. Hoppas bara inte isen hinner smälta…

10 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  28 januari, 2012 kl 15:35

  Jag har funderat över samma sak, men främst då det gäller jeans som ju oftast anger storleken i tum. En tum borde ju alltid vara en tum, eftersom det ändå är ett (någotsånär) vedertaget mått. Ändå kan jag aldrig vara säker på att hitta jeans i rätt storlek, för det kan skilja t.o.m. fem storlekar mellan olika märken och modeller.

 • Svara
  Snorkkis
  28 januari, 2012 kl 15:46

  Knepigt. Man måste alltså jämföra märke med märke. Tur att ni fick dem utbytta – is lär det ju vara några månader till.

 • Svara
  fitnesscoachen
  28 januari, 2012 kl 17:50

  Fördelen med att köpa i fysisk butik.. ;)

 • Svara
  Carina
  28 januari, 2012 kl 19:07

  Sant, jag har också en enorm variation i storlekar. Det krävs nästan att man provar innan man köper!! Förstår inte alls varför det ska vara så svårt att ha ett likartat storlekssystam mellan modellerna!!

 • Svara
  Lotta
  28 januari, 2012 kl 20:40

  Ja men det är ju fånigt hur olika det kan vara. Nu lär man sig ju efter ett tag att t.ex. Nike är rätt små i storleken så där får man gå upp lite, även om de verkar ha justerat storleken mot hur det var för ett par år sedan. Jag är rätt säker på att mina fötter inte har krympt.. Men man ska inte behöva lära sig utan en storlek borde alltid vara densamma, borde inte vara så svårt men tydligen.

 • Svara
  SuperSHEro
  29 januari, 2012 kl 00:03

  Ja det är knäppt. Just skor så borde ju verkligen samma storlek vara just samma.

 • Svara
  annastei
  29 januari, 2012 kl 00:05

  Jag har också 38,5 i Nike-skor (har stämt löjligt bra på alla jag provat), men i mina Icebugs (Froggy-modellen) står det 38. Det är ju också knasigt… Har vi samma storlek på skor eller har vi inte? Eller är det Froggy och Anima som är så olika?

 • Svara
  Anna (orka mera)
  29 januari, 2012 kl 08:20

  Johanna – helt galet! Men eftersom en tum är 2,54 cm och en cm inte alltid är precis en centimeter så blir ju tummen inte heller alltid en tum :)

  Snorkkis – mmm tyvärr. Fast fick jag välja hade jag nog hellre varit utan icebugs och haft lite vår i stället…

  Fitnesscoachen – mm, det är sant. Men det är bra att man kan chansa och byta i butiken om det blir fel. Det kan ju gå!

  Carina – när det finns eu-standard på hur böjd en gurka får vara kan man ju tycka att det är mer relevant hur stor en storlek är men… jaja, det är ju inte jag som bestämmer!

  Lotta – och sen stämmer inte löparstorlekar alls med storlek på vanliga skor! Jag har liksom 2 storlekar större på löparskorna!

  SuperSHEro – ja hur svårt kan det vara liksom!

  Annastei – konstigt! Jag har 38 på alla vanliga skor, 38,5 på NIKE FREE inomhusskor men 40-40,5 på löparskorna (även NIKE) och cykelskorna.

 • Svara
  tidfortrening - kristin
  29 januari, 2012 kl 10:56

  Det er som med jeans, du måste prova. Veldig irriterende!

 • Svara
  Sofia
  30 januari, 2012 kl 19:12

  US-storleken kan skilja beroende på om det är dam- eller herrmodell vad jag vet…

 • Kommentera