Vad är skillnaden mellan löpning och cykling?

Igår sprang jag i nästan två timmar. Idag cyklade jag lika länge. Same same men så himla mycket different. Så vad är då skillnaden?


Bild från en dag då cykling var roligt…

1. Pulsen. 30 slag högre på löpningen. Var är min cykelpuls, jag får verkligen inte upp den!?!
2. Ont. Cykling gör ont. I nacken, ryggen och benen. Kanske för att jag har cyklat två gånger sedan i augusti…
3. Tankarna. När jag springer tänker jag på vad jag gjorde förra året, vad jag ska göra nästa fredag, ibland tänker jag inte alls och ibland drömmer jag om semlor. När jag cyklar räknar jag. En tiondel. En åttondel. En sexåenhalvtedel. Om jag snittar 25 är jag hemma om en halvtimme. Och så vidare.
4. Vinden. När man springer gör vinden marginell skillnad. När man cyklar är det skillnaden mellan att känna sig som elitcyklist och en pensionär på trehjuling.

Nuf said. Dagens cykling var jobbig. Jag kan över min döda kropp inte förstå att jag har cyklat till Umeå. Nu vilar jag lite och hoppas få tillbaka lite kraft och mod till nästa cykeltur. Förhoppningsvis då med solsken, vårvindar och korta tights. I stället för blöta skor och stänkbrun smutsrand över hela rumpan och ryggen!

10 Kommentarer

 • Svara
  Dessi
  5 april, 2011 kl 14:23

  Hahaha! Hög igenkänningsfaktor, fast med inlines istället för cykel :)

 • Svara
  soffan
  5 april, 2011 kl 14:33

  Åh, och jag som tycker att löpningen är vidrigt jobbig och tråkig… Cykla är alltså ÄNNU VÄRRE?! Påminn mig att aldrig skaffa en riktig cykel. Spinningsalen, och min gamla trotjänerska med korg och utan växlar är good enough for Soff.

 • Svara
  Angelica
  5 april, 2011 kl 15:07

  För mig är det precis tvärt om. Cyklingen går bra (förutom motvinden då förstås) men löpningen gör ont, ont, ont och jag kommer ingenvart! :)

 • Svara
  Thomas
  5 april, 2011 kl 16:52

  Äsch.. varför cykla alls? Löpning är ju mycket roligare! ;-)

 • Svara
  Coach F
  5 april, 2011 kl 16:56

  Skulle jag fråga någon av de tusentals cyklisterna på Mallis så skulle de tycka precis tvärtom. Cykla kan man göra varje dag, man blir knappt sliten och bara flyger fram med vinden susande och solen ger en finfin cykelbränna :-)

 • Svara
  Helena
  5 april, 2011 kl 19:28

  Hihi, håller med Coach F jag :-D Jag känner mig som ett kylskåp med löparskorna och (nästan) som en gasell på cykeln. Jag tycker du verkar vara duktig på båda två jag!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  5 april, 2011 kl 22:57

  Dessi – haha. Fast jag trodde du var inlines-proffs! Du känns så himla haj på det. Jag är om möjligt ännu mindre haj på inlines än på cykel!

  Soffan – haha! Jag lovar att påminna dig. Eller förresten, du vill inte köpa min? :)

  Angelica – Lyllos dig. Jag vill också kunna cykla! Trodde man skulle lära sig på 150 mil till Umeå, men det gjorde man inte…

  Thomas – det har du rätt i. Men om jag springer varje dag är jag snart skadad i varenda led. Lite höfter, knän och fötter får räcka, så jag alternativ-tvångs-cyklar ibland :)

  Coach F – fråga inte dom då, dom är knäppa :) Vinden susar dessutom inte i skåne, den orkanstormar!

  Helena – har jag medvind känner jag mig som ett cykelproffs. Annars känner jag mig mest trött, seg och långsam…. Med köttfärs i låren! Och medvind har vi aldrig i Skåne :)

 • Svara
  Johan
  6 april, 2011 kl 00:50

  Man slipper ha en tråkig, jobbig och varm hjälm när man springer. Slipper laga punkteringar.

 • Svara
  Gert
  7 april, 2011 kl 11:17

  Hellre springer jag än cyklar.Man kan ju cykla i medvind men då vete sjutton var man hamnar.I Umeå kanske.:)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  7 april, 2011 kl 16:09

  Johan – det har du rätt i! Löpning is the shit!

  Gert – Vi hade medvind hela vägen. Annars hade vi nog fortfarande inte kommit norr om eslöv…

 • Kommentera