Grand finale!

IMG_0039

Sista dagen på Fuerteventura. Dags för den stora finalen – 30 k terräng.

Smög upp innan tuppen och hängde på låset till frukosten. Allt för att komma iväg (och hem) innan solen blivit för varm. Med favoritkjolen och finaste sleevesen var jag laddad för fest – en löpfest bland backar och grus, getter och får.

Benen kändes dock inte lika festliga efter en veckas träningsläger och ordet TUNGT kan inte nog beskriva hur det kändes idag. Fick kämpa mig till varje meter och fastän tanken var att ta det lugnt sköt pulsen i höjden redan från start, när vägen hela tiden sluttade uppåt, när underlaget var lösgrus och när vinden blåste mig rakt i pannan.

Kämpade och slet men försökte samtidigt njuta. Njuta av en sista runda i värmen. Njuta av bara ETT lager kläder. Njuta av naturen och backarna. Lyckades ganska väl.

30 km senare dundrar jag rakt in på ett stretch & relax-pass under bar himmel. Med solen i ryggen och vinden i håret sträcker jag ut varenda muskel i kroppen. Passet avslutas med 10 minuter avslappning, raklång på mattan, till tonerna av soft musik och havets brus. Jag suger åt mig av den underbara känslan och laddar alla mina batterier för att uthärda de sista månaderna med vinter därhemma.

I morgon är det hemresa. Vill inte.

9 Kommentarer

 • Svara
  Lotta
  10 januari, 2011 kl 22:45

  förstår dig, skulle inte heller vilja..

 • Svara
  Ingmarie
  10 januari, 2011 kl 23:17

  Hoppas resan hem gick bra men jag förstår verkligen att du inte ville åka hem…

 • Svara
  Hanna
  10 januari, 2011 kl 23:58

  Liten fråga.

  Hur ska man äta timmarna före och efter träning? Mina pass ligger oftast klockan 7 på kvällen och maken kommer sällan hem från jobbet före halv 6 till 6. Jag vill gärna äta tillsammans med honom. Äta innan eller efter det är frågan.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  11 januari, 2011 kl 09:57

  Hanna – man brukar säga 2-3 timmar innan konditionsträning och 1 timme innan styrketräning. Själv är jag inte jättenoga med det där… Ska jag springa behöver jag mer tid för att inte maten ska skumpa omkring (ca 2 timmar) men ska jag spinna kan jag äta nära inpå. Jag hade nog personligen väntat på maken, det är trist att äta själv :)

 • Svara
  Jenny
  11 januari, 2011 kl 10:05

  Förstår att du inte vill komma hem till snö,is, blåst och kalla grader…….

 • Svara
  Carina
  17 januari, 2011 kl 20:02

  LÅter ändå som du fick ett riktigt härligt sista långpass. Åh vad jag längtar till lite värme nu!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  18 januari, 2011 kl 14:56

  Carina – ska du ner till Portugal något i år , eller någon annanstans för den delen?

 • Svara
  Carina
  19 januari, 2011 kl 11:47

  Nej, men jag ska till Bergamo med klubben i påsk och veckan efter ska jag ner till Skåne och springa mellan gästgivaregårdar. :-) (och förstås äta kungligt på kvällarna)

  Men tyvärr inget Portugal :(

 • Svara
  Anna (orka mera)
  19 januari, 2011 kl 23:57

  Carina – det lät ju inte så pjåkigt det heller! Gästgivar-löpningen lät helt fantastisk, jag funderade faktiskt allvarligt på den. Fast jag funderade för länge som vanligt och vips var platserna slut :(

 • Kommentera