184 steg

I senaste numret av Runner’s world står det att elitlöpare springer 180-190 steg per minut medan vi vanliga dödliga ofta springer mellan 150-160 steg per minut.

File:Metronome Nikko.jpg

Hade en känsla av att jag sprang i 180 men var liksom tvungen att få det bekräftat.

Så sist jag sprang (alldeles för länge sen!) klockade jag mig själv och mina steg. På uppvärmningen, någonstans efter en mil och en sista gång vid 22 km. Räknade högerbenet i 30 sekunder och multiplicerade med 4 för att få steg per minut.

Reslutatet:

Uppvärmning: 184 steg/min
Uppvärmd och igång: 184 steg/min
Trött: 184 steg /min

Jag ska söka jobb som metronom.

8 Kommentarer

 • Svara
  Anette
  27 januari, 2011 kl 13:25

  Har det då att göra med stegfrekvensen eller att ”ni” helt enkelt springer snabbare? :)

 • Svara
  MarathonMia
  27 januari, 2011 kl 18:18

  Du är ELIT du är ELIT du är ELIT!! Jag visste det!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  27 januari, 2011 kl 19:17

  Anette – vet inte hur det är för andra men jag har ett ganska kort steg. Så då får man ta dom desto oftare för att ta sig fram i någorlunda tid :)

  Marathonmia – haha, du är för rolig! Nu tror jag iofs att det har mer att göra med mina pyttesmå steg, att jag behöver ta dem ofta för att liksom inte få parkeringsböter :)

 • Svara
  Ingmarie
  27 januari, 2011 kl 22:33

  jag visste redan det! Att du är elit! Snart springer du de där 180/min. igen! :-)

 • Svara
  Daniel
  28 januari, 2011 kl 10:05

  Du ÄR elit!!! :D

 • Svara
  Lotta
  28 januari, 2011 kl 10:40

  Snyggt! Jag måste fråga dig som en lite (MYCKET) mer erfaren löparen än vad jag är. Förra våren fick jag för mig att jag skulle börja springa (jogga) efter 15 års total vägran. I september sprang jag tjejmilen på drygt en timme och tjugo minuter. Men sen snön och vintern kom har jag helt kommit av mig! Jag är alldeles för feg för att springa på vinterväglag! Hur gör du? Har du speciella vinterskor du springer i eller tar du det bara lite lugnare?

  Förresten, superbra blogg, en riktig inspirationskälla!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  28 januari, 2011 kl 10:53

  Ingmarie- jag hoppas du har rätt – det kliar i hela kroppen! Vill ut!

  Daniel – och du är superman :)

  Lotta – tack tack :)
  Är det hårt packad snö springer jag i vanliga skor, det går hur bra som helst. Är det isigt har jag broddar. Kostar ett par hundra på löplabbet och dras ovanpå skon. Vill du lyxa till det finns det t ex Icebugs (som jag vill ha, men var för snål för..) som ger dig bra grepp. Svårt att köra fartpass när underlaget är besvärligt, men vanliga pass går helt ok.

 • Svara
  Saker som blinkar och piper » stegräkning
  12 februari, 2011 kl 17:08

  […] för att springa optimalt. Det finns de som tagit fram låtlistor med musik i rätt BPM och andra räknar sina steg när de springer. Häromdagen sprang jag på bandet inomhus för första gången på länge och det var hejdlöst […]

 • Kommentera