Aktuellt

Vårruset 2024

Det här är ingen rejs report för jag sprang inte. Jo det gjorde jag, i Birennstock med mobilen i högsta hugg. Jag hade tänkt heja men glömt att kolla var starten gick….

Sist jag sprang Vårruset var 2022. Då var starten längs Baltiska vägen. Så det är dit jag beger mig med andan i halsen och dottern i släptåg. Jag löpvilar mig i form efter Peterssonmaran i lördags och hon väntar ut en förkylning. Vi tror  att vi inte ska springa men det är precis det vi snart ska komma att göra. För att hinna till starten som inte alls är där vi tror utan på Tallriken.

Det rör sig alltså inte om några större avstånd men ett par minuter fel och starten kommer att ha gått. Därför springer vi. I olämpliga skor.  Och kommer fram lagom till TIO-NIO-ÅTTA…

Ett mindre gäng ger sig av i raketfart. Sen kommer kollegor och tjejgäng med siktet inställt på picknick. Dottern fattar inte varför folk joggar över startlinjen, men alltså, på Vårruset går det till på det viset. I alla fall tre led bak.

Vi känner Pildammsparken bättre än våra egna bakfickor, ändå blir det en utmaning, t o m för orienteraren, att optimera dagens hejarinsats.

Och efter rushen till starten tar vi oss promenerande runt resten. Man ska inte överdriva på sin löplediga dag…

Kul i alla fall med folkfest och lopp. Fick lite mersmak. Undrar vad jag ska anmäla mig till. Tips mottages tacksamt!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.