Aktuellt

Pizzalöpning

Pizzanörden och bagaren ville testa pizzadeg. Jag tog tillfället i akt att bjuda in till pizzalöpning. Allt går nämligen fint att kombinera med löpning, det vet jag med bestämdhet.

För lite extrakrydda till pizzan bjuder jag in en salladsspecialist och en kantarellfantast. Och sist men inte minst en kaffedrickande försökskanin villig att prova vår hajpade sommarkaffedrink The Dude. Men först löpning…

Det är Hässleholmsloppets 21-kilometrare jag vill visa hela världen. För dess underbara blandning av lättlöpta stigar, trixiga partier och galen kupering. Jag har garderat mig mig gpx-fil i klockan och gammeldags karta. Hängslen och livrem. Nu ska det inte kunna gå fel!

Efter den första branta backen som kväver alla samtal börjar snacket. Och det är mitt i någon spännande diskussion (förmodligen om vilken stig vi ska välja) som kantarellfantasten skriker till. Salladsspecialisten försvinner snabbt in i en busken och jag tänker att det var en signal för akut kollektiv kisspaus. Det var det inte. Det var signal om Kantareller. Som guldgula pluppar lyser de upp marken vi precis sprungit förbi. Det är svampplockarstopp. För såklart finns det påsar med i packningen.

Efter avklarad svampplockning fortsätter färden. Den lättlöpta första halvan avlöses av lite fler trixigheter, och fler backar. Samtal tystnar och börjar om. Bagaren muttrar över rötter och jag känner samhörighet. Jag svär i mitt inre. Både över rötterna och över att jag är så kass i terräng. Det är inte bagaren. Han springer om alla och försvinner i fjärran. Men sikten fri är han en fena på rötter. Dessutom börjar han nog bli sugen på pizza.

Den kaffedrickande försökskaninen är mer sugen på kaffe och jag inser att jag måste förvarna baristan att ha drinken redo när vi kommer tillbaka. Att inte få kaffe när man mest behöver kan bli ödesdigert. Jag ser till att han preppar en till mig också…

22 kilometer senare är vi åter på slottet. Nu vankas pizza.

Efter en välkomstkaffe väntar våra standardpizzor STURE och ARNOLD. Och en wild and crazy testpizza med gorgonzola, friterad kapris, semitorkade vindruvor och salta mandlar.

Efter löppasset sitter det som ett smäck. Sen kommer budapestbakelsen fram….

En underbar skapelse som vi klämmer nästan hela. Det var nog ingen som gick hungrig från det här kalaset!

1 kommentar

  • Svara
    Åsa
    26 juni, 2024 kl 13:05

    Härligt med pizzalöpning, wild & crazy-pizzan ser spännande ut, den ska jag försöka återskapa!
    Blir nyfiken på vad ”the Dude” innehåller också, så dela gärna omdöme från kaffespecialisten och recept.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.