Aktuellt

Snabbrapport

På den tredje dagen blev det tid för en snabbrapport. Mellan spabadet och middagen. Här är första intrycken från Argentina!

När vi kliver av planet på onsdagsmorgonen är klockan 01:00 svensk tid. Det är två trötta föräldrar som knackar på hos dottern men vi tänker att stans alla kaffebarer ska hjälpa oss att överleva hela vägen till kvällen. Vi bockar av två stycken och konstaterar att Buenos Aires kan det där med kaffe. Men det ska behövas samarin också. Min mage gillar inte resor och har blåst upp sig till gravidstorlek 8 månader.

Vi förvånas över hur lite folk det är ute men kommer några timmar senare på anledningen. Det är första maj. Alla affärer är stängda, och såklart alla ställen där man kan hämta ut cash. Cash är kung här och valutan lagom crazy. Av de 500 000 (!) pesos vi hade tänkt hämta blir det inget. Tur att dottern är rik…

Hon betalar middagen bestående av argentinsk grill. Sen stupar vi i säng.

Torsdag morgon provar jag löparlyckan. Jag har sett ut en park där jag ska kunna samla ihop dagens 12 kilometer. Om parken hade varit öppen…

Det är den inte. Jag får springa fram och tillbaka på gångvägen utanför. Tillsammans med Buenos Aires running club. De är minst 100 pers och jag känner mig i tryggt sällskap.

Efter en fika på mysigaste The Shelter är det dags för Pilates Hiit. Ett pass där en mycket spännande mojäng används. Det är på detta pass jag ska få hoppa omkring med en boll, glida fram och tillbaka i min ställning och få kommentarer om mina axlar på spanska som jag inte förstår.  Detta är så spännande att det förtjänar ett eget inlägg. Stay tuned…

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  4 maj, 2024 kl 02:49

  Jetlag är inte att leka med men det går tack och lov över.. Den där mojängen finns lite överallt här men jag har aldrig riktigt ”fastnat”. :-D

  • Svara
   Anna
   18 maj, 2024 kl 18:52

   Ända gången jag kan sova längre än till sju! Vaknade klockan 9:00 dagen efter vi kom hem och blev helt chockad. Och lite störd över att jag slösat bort halva dagen :D

 • Svara
  A-mamman
  4 maj, 2024 kl 16:16

  Spännande! Längtar efter fler rapporter! Och vad gör dottern där?

  • Svara
   Anna
   18 maj, 2024 kl 18:51

   Hon pluggar! Ska skriva en rapport från Buenos Aires också. Har bara varit lite hektiskt sen jag kom hem :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.