Aktuellt

Påsk 2024

Tre fjärdedelar av påsken gjord och jag har inte ens sett en sill…

Jag älskar påsken. Det är en högtid utan måsten. Man gör lite som man vill och behöver inte nödvändigtvis se på teve kl 15 . Man behöver inte ens springa på påskafton så jag struntade i det!

Men långfredag betyder långpass och det är precis så jag kickar igång min påsk. Springer Postanillas spår med utgångspunkt i Hovdala, och med transporten dit och hem får jag ihop 33 km. Det blir mitt sista långpass inför Österlen Springtrail om två veckor! 524 höjdmeter svider och jag kan inte låta bli att oroas över att ÖST nästan är dubbelt så långt och med dubbelt så många höjdmeter… Det kommer INTE bli en walk in the park. Kanske mer en väldigt lång promenad på Österlen!

På påskafton promenerar vi i Vedema. Äter medhavd soppa i termos och grillar mackor över öppen eld. Kommer hem, spelar spel, förlorar i schack och äter japansk mat helt utan inslag av ägg.

Påskdagen förlorar vi en timme och det blir nästan stressigt att hinna löpturen innan påskmiddagen vi blivit bjudna till. Tänker kort och fort och river av milen helt utan stopp för kissepaus och fotostopp.

Återupptäcker tjusningen med motionsspår och att ha fritt blås framåt. Helt utan inslag av stoppljus, bilar, stenar och rötter.  Benen är pigga och jag frestas att trycka på. Så lätt hänt när shortsen är på, för första gången på svensk mark i år!

Här hade det varit läge att plocka fram Påskpralinerna men de blev stulna i bilen innan vi åkte till Sportstugan. Tillsammans med påskdelikatesserna. Tjuvarna måste haft en god påsk och jag hoppas de springer långt i Fredriks sprillans nya trailskor.

Nu står hoppet om påskmat till Fredriks syster med familj. Annars får vi vänta till midsommar…

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  2 april, 2024 kl 03:08

  Det där bilinbrottet är riktigt taskigt! Men jag tror på karma.De som gjorde det har ingen god nu!

  Om jag klarade ÖST så klarar självklart du det! Du kommer studsa fram och ha hur roligt som helst! Backarna är inte så jobbiga som de verkar. Särskilt inte när du är van vid Hovdala. Du kan dessutom redan halva banan.

  • Svara
   Anna
   16 april, 2024 kl 21:37

   Haha, fördelen med backarna var att mina fick gå :D Förutom sanden var det helt klart hanterbart. Men sanden var precis så förskräcklig som jag befarade. Dock inte stenarna, de var easypeasy i jämförelse…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.