Aktuellt

Morton

Alltså Morton. Ni som vet ni vet. Det konstigaste som kan hända en fot. Och nu hände det. Mitt under en arbetsdag, sittandes på en kontorsstol. En sketen nerv i kläm.

Förr fick jag bara Morton när jag sprang i för mjuka skor. Då släppte det alltid efter någon timme. Nu kan jag få tydligen få Morton både på yoga och i kontorsstol. Och den sortens Morton är lite mer envis och seg. Behöver mer en någon timme för att ge sig.

Morton fungerar dåligt med barfota. Därför var kvällens yogaklass en timmes självplågeri. Bara att gå från skohyllan till yogasalen i strumplästen var en utmaning av rang. Och i hunden ville jag mest bara gråta.

Räddningen är inneskor, eller egentligen alla skor. Gärna lite tighta. Då trycks fotvalvet upp och nerven får frid.

Nu är det bara att hoppas att det släpper under natten. Jag ska ju springa till svärmor och äta middag i morgon!

8 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  13 mars, 2024 kl 14:49

  Näää fy så oskönt! Hoppas den har släppt nu!

  • Svara
   Anna
   14 mars, 2024 kl 21:44

   Jepp. Nu är det släppt. Det är alltid värst när jag går barfota. SÅ jag har levt i ett par birkenstocks ett tag nu och nu vågar jag ta av dem!

 • Svara
  A-mamman
  13 mars, 2024 kl 20:48

  Tighta skor? Men nej! Jag fick Mortons neurom för säkert 2 år sedan, röntgade till och med foton pga så ont men självdiagnosticerade sedan. Breda skor är livsviktigt för mig nu, problem är att vid träning kan jag ju inte välja snälla skor eftersom de sällan har mycket sula. Med snälla menar jag skor som faktiskt är formade som en fot! Typ 0,5% av alla skor…

  • Svara
   Anna
   14 mars, 2024 kl 21:46

   Det är bara när jag väl fått morton-känningar som jag vill ha en tight sko. FÖr att den liksom tränger ihop foten och lyfter fotvalvet. Barfota flyter det liksom bara ut och trycker på nerven. Birkenstocks funkar också utmärkt! När jag springer vill jag inte att det klämmer någonstans!

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  14 mars, 2024 kl 02:59

  Jag vet exakt. Plus altl om hammartår, hallux, tår ur led och skavsår/blodblåsor under fötterna pga att tårna sitter fel…
  Skulle aldrig kunna ha tajta skor!Däremot behövs en sula som stödjer fotvalvet. Krya på foten!

  • Svara
   Anna
   14 mars, 2024 kl 21:48

   Springer inte i tighta skor men när jag får mortonskänningar är det som att jag vill trycka ihop foten för att lätta smärtan. Vet inte om det trycker upp fotvalvet så det inte trycker på nerven. Upplever det som foten bara flyter ut när jag är barfota… Men nu har det gått över så nu funkar barfota igen!

 • Svara
  tantaugusta
  14 mars, 2024 kl 09:18

  Stackars dig. Jag fick Mortons pga för smala trailskor (är i alla all min egen analys) och efter 2,5 år med breda skor och pelott (en nödvändighet) så gav jag upp, gick till en läkare och opererade bort Herr Morton. Jag fick titta på honom innan han gick i soporna och det är ju fascinerande hur något så litet kan ställa till med så mycket smärta. Mycket glad över att jag gjorde den operationen. /Jennie

  • Svara
   Anna
   14 mars, 2024 kl 21:49

   Känns tryggt att veta att den utvägen finns om det skulle bli värre. Nu är det ganska sällsynt att det händer. Men peppar peppar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.