Aktuellt

Body Pump 128

Ny release på Body Pumpen idag. Går dit förväntansfull men kommer hem besviken. Vad var det egentligen som hände?

Det finns favoritövningar och skräckövningar. Favorittempon och tempon som inte faller mig i smaken. Har man tur får man bingo på allt, men ibland blir det liksom tvärtom. Värsta på det mesta. Och en längtan efter nästa release nästan innan vi börjat med den här…

Jag gillar långsamt och tungt. Gillar att pressa mer än att dra. Att känna mig kraftfull med stång hellre än pushups på knä. Ogillar för många byten av position och tycker hattigt är fnattigt. Ungefär så.

Release 128 har pushups både på bröstlåten och tricepslåten. Pushups kan jag göra hemma på golvet, låt mig utnyttja utrustningen när jag tagit mig till gymmet. Jag vill göra bänkpressar med en tungt laddad stång, så där så armarna skakar.

Samma på rygglåten. Jag vill pressa och känna mig powerful. Lite rodd är okej, men rodd nästan hela låten blir för bra. Och när jag äntligen får göra frivändningar ska jag först tvingas till min absoluta antifavorit HIGH PULLS. Sånna som känns obehagliga i hela armarna och tvingar mig ta en lättare vikt än jag vill till frivändningarna.

Tricepsen funkar trots tricepsarmhävningarna, och musiken på bicepslåten är bra. Men vem rotade fram Preacher curls ur garderoben?

Utfallslåten förstår jag inte alls. Skulle den ens vara jobbig? Fjuttar runt och pressar en platta över huvudet. För att den ska funka för axlarna, i värsta tempot, blir den tyvärr alldeles för lätt för benen.

Axellåten har  potential. Greppar den inte helt men känner att den kommer att ta sig. Och maglåten är typ alltid trist. Men det är inte Les Mills fel, det är mitt eget. Bara ingen favomuskel att träna.

Anyway. Jag ska inte dissa releasen helt efter första gången, ibland blir det bättre gång två. Jag får hoppas på det. Annars får jag bli löpare på heltid…

Tränar du Body Pump? Och har du testat 128:an?

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  12 mars, 2024 kl 01:55

  Jag har verkligen försökt att gilla det och ett tag körde jag ofta men nej. Det är i-n-t-e min grej. Antingen har jag för mycket eller för lite på stången och det tar en massa onödig tid att ta av och på de där vikterna. Gymet och/eller cirkelträning är MYCKET både roligare och bättre m du frågar mig. :-D

  • Svara
   Anna
   14 mars, 2024 kl 21:44

   Fast efter ett par gånger vet man exakt vilken vikt man ska ha och blir racersnabb på att byta. Men det hjälps inte om releasen blir tråkig sen. Men jag ska den en chans till.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.