Aktuellt

Att skapa hunger…

Det vankas hotellfrukost i jobbet och klockan 8:30 ska det ske. Jag behöver alltså morgonspringa. För att inte hinna svälta ihjäl. Tant vaknar ju redan klockan 6…

Morgonens löprunda har alltså annat syfte än att konditionsträna. Dels att fördriva tiden och undvika svältdöden som annars skulle ske. Och dels att skapa hunger tillräckligt stor för att jag ska orka äta allt det där festliga som buffén bjuder.

Det finns ett syfte till. Att bevittna soluppgången.

Tre i ett, och sen är jag hungrig nog att äta en elefant. Men nöjer mig med min standard trerätters hotellfrukost:

1. Naturell yoghurt med granola – pimpad med HELA utbudet av müsliingredienser: nötter, mandlar, kokoschips, frön, russin och flingor!

2. Bröd med äggröra, keso, ugnsbakad tomat, salt och groddar.

3. Fruktberg

Vad äter du på en frukostbuffé?

 

6 Kommentarer

 • Svara
  Annika
  9 mars, 2024 kl 07:13

  Hopplöst med hundägare som inte har koll på dem och jag blir vansinnig när de skrattande säger när de ser min skrämda blick ” den är inte farlig, den vill bara hälsa”. Hjälper inte när man nästan fått hjärtstopp.

  • Svara
   Anna
   11 mars, 2024 kl 19:23

   Eller hur! Och så finns de sånna som har sån pli på hunden att den bara stannar och sitter still man springer förbi. Sånna hundägare älskar jag!

 • Svara
  Helena Z
  9 mars, 2024 kl 15:05

  I ätordning :-)
  1. Turkisk eller grekisk yoghurt om det finns, annars vaniljyoghurt eller naturell fil. Blir det fil ingår även kanel, russin och socker.
  2. Gott bröd och pålägg; salami och goda ostar (inga hushållsostar eller andra hemskheter utan riktiga ostar :-D )
  3. Hårdkokt ägg.
  4. Ananas och/eller melon.
  4. Efterrättsfrukost som avslutning; muffins, pannkakor el dyl.

  Sedan är jag redo att ta mig an dagen :-)

  • Svara
   Anna
   11 mars, 2024 kl 19:25

   Hårdkokt som i grå gula? Eller bara så det inte rinner? Jag vill ha mitt mjukkokt. Fast inte på hotellfrukost, då vill jag ha röra. Gärna len med jättemassor med grädde…. Å andra sidan vill jag inte ha sötsaker på den sidan dygnet.

   • Svara
    Helena Z
    13 mars, 2024 kl 21:00

    Absolut ingen rinnande gula; den skall vara fast. Gråa kanter är inget jag brukar drabbas av; upplever att det är störst risk för det om man förvara kokta ägg för länge i kylen (och det händer inte hos mig :-) ) Röra har jag aldrig greppat tjusningen med :-)

    • Svara
     Anna
     14 mars, 2024 kl 21:47

     Röra… mmmm. Det är liksom kvaliteten på den som definerar hur bra själva frukosten är. Och så mängden burkar med müslitillbehör. The more the merrier!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.