Aktuellt

Att lyda Garmin och älska stoppljus

Jag har världens tjurigaste Garmin. Mest tycker den att jag ska vila, och ibland drar den till med 10 sekunders sprintar. Jag lyssnar oftast inte. Men när den för en gångs skull ger mig ett riktigt pass kan jag inte motstå. 2 x 17 minuter milfart. Med 5 minuter återhämtning däremellan. Görbart.

Vem som kom på just SJUTTON minuter, och varför, är oklart. Siffran är fruktansvärt ojämn. Både 15 och 20 hade kännts mer logiskt, men okej, jag måste släppa mina tvångstankar. 17 minuter är säkert precis lagom.

Att steppa upp till 4:30-fart känns läskigt men det funkar. Som en klocka tickar jag intervallerna på 4:30 resp 4:29 och ger mig själv en vänlig klapp på axeln innan det är dags att masa sig hem. Efter att ha stannat och andats en stund ger jag mig av i något som knappt kallas fart. Hemlängtan är massiv och två kilometer har aldrig känts så långt. I fjärran ser jag ett rödljus och hoppet tänds. Måtte jag pricka RÖTT så jag får vila.

Det gör jag. Stannar snällt vid stolpen och unnar mig att INTE trycka på knappen. Tyvärr kommer det någon strax efter och trycker. Annars hade jag kanske stått där än, vilket var själva syftet med att inte trycka…

Prickar in ett rödljus till och njuter av en mikroskopisk vila innan jag ger mig på de sista femhundra meterna hem. Rödljus alltså. Aldrig älskat dem mer!

2 x 17 var ett kul pass. Nu håller vi tummarna för fler sånna. Sprint och vila i all ära, men känslan efter det här är magisk!

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  29 mars, 2024 kl 02:06

  Min är minst lika tråkig. På sin höjd får jag ”Bass 47 minuter”. Varför 47??? Lika ologiskt som 17 minuter men jag tror i ditt fall kan den ha räknat ut att du kommer en viss sträcka på den tiden. (?)

  • Svara
   Anna
   16 april, 2024 kl 21:36

   Å snackar din utrikiska. Min säger VILA. INGET PASS MEN NÅGOT KORT OCH LÄTT GÅR BRA. Logiken?

 • Svara
  Helena Z
  31 mars, 2024 kl 15:29

  17 min är ju helt omöjligt. Hade ändrat till 16 eller 18 min, om jag hade varit intresserad av att testa passet :-)

  • Svara
   Anna
   16 april, 2024 kl 21:36

   Eller hur! 17 är ju det ojämnaste tal som finns!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.