Aktuellt

Intervaller i pajpen

Fick brist på fantasi och efterlyste roliga intervaller på Instagram. Med förbehållet att de måste vara längre än 200 meter…. Fick ett helt gäng svar och tänkte att jag listar dem här! Så kan vi göra gemensam sak och beta av dem. Here goes:

6-8 x 1000 m med en minuts ståvila. Eller tills dess att du slutar låta som en blåsbälg….

8 x 600 m

4-6 x 1,5 km tröskel med 2 min vila

30 minuter progressivt. Första 10 min i halvmarafart, sen 10 min lite snabbare och sist 10 min lite snabbare än milfart.

3 x (800 m/600m/400m/200m) med 30 s emellan intervallerna och två minuter setvila.

Olika intervaller där man höjer farten sista minuten, t ex 6, 5, 4, 3, 2 ,1 min med sista minuten snabbare i varje intervall (utom den sista). Halva tiden vila emellan.

6 x 1000 m med jogg/ståvila

Musses intervallstege: 3 km marafart (2-3 min joggvila)- 2 km halvmarafart (2 min joggvila) – 1 km milfart (I min vila).  Upprepas två gånger.

Kompisintervaller. Person A startar först och håller bestämd fart, t e x 6 min/km. Person B startar 20 s efter och springer tills den kommer i fatt. Vila lite. Person A springer igen, person B startar 40 s efter och springer ikapp. Sedan sker starten 60 s efter, 80 s osv tills dess att B inte hinner ifatt. Byt start person och börja om från början.

Så mycket kul. Bara hugg in och börja gneta. Jag siktar på Musses intervallstege nästa onsdag. Tills dess laddar jag mentalt…

Vilket är ditt favoritintervallpass?

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  24 februari, 2024 kl 04:11

  Jag gillar stegar av olika slag! Och springer hellre på tid än efter sträcka. (Undantag ban-intervaller)

  • Svara
   Anna
   5 mars, 2024 kl 13:52

   Haha, jag springer aldrig på tid :D Tid känns verkligen som en sån där ”riktig löpare”-grej. Jag är ju bara på låtsas :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.