Aktuellt

Framförhållning

Hur lång tid ska före är det rimligt att boka sig till ett lopp? Logiskt sett är det kanske smart att vänta så länge som möjligt. För att vara säker på att man är frisk och skadefri. Samtidigt är det en pepp att ha saker i pajpen. Med risk för att boka upp sig på något och därmed stänga dörren till något annat…

Broloppet 2025 är det lopp jag är anmäld till som ligger längst fram i tiden. Anmälan gjordes 500 dagar innan start och mina pengar (tillsammans med 40 miljoner kronor från övriga peppiga brolöpare) ligger nu och tickar ränta i någon annans plånbok. Och idag bokade jag mig till Åhus Trailrun den 19 oktober. För att jag är nästan stensäker på att det inte kommer att krocka med nått. Och för att det var fantastiskt kul att springa i sanddyner.

Men Lundaloppet, Malmöloppet, Skrylleloppet är ännu oanmälda. I april och maj kan ju allt roligt hända. Vågar inte låsa mig även fast jag tänker att jag nog kommer att stå där på startlinjen.

Såklart spelar det roll om loppet riskerar att bli fullt. Men ändå, det finns ALLTID en andrahandsmarknad. De som glömmer att börja träna och de som får förkylningen ALLAN eller bara en helt vanlig plantar fasciit.  Så man kan nog i de flesta fall ha lite mer is i magen. Men ändå. Det är kul att ha något bestämt.

Som arrangör gillar jag dock att folk bokar upp sig i tid. Så de inte glömmer. Eller ångrar sig när första väderprognosen kommer.

Hur resonerar du? Väntar du dig igenom alla prishöjningar och spontananmäler dig om vädret är rätt och benen pigga? Eller hänger du på låset när platserna släpps?

När jag tänker på saken är jag faktiskt inte anmäld till Helsingborg marathon än….

3 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  20 februari, 2024 kl 02:55

  Jag är den som avvaktar ,men det kan tyvärr bli dyrt om anmälningsavgiften stiger ju närmre loppet det blir. (Vilket det oftast gör…)
  23025 skulle jag aldrig våga boka in mig till. Inte oktober heller. Tyckte jag var vansinnigt modig som anmälde mig till ett här 10 dagar före. haha! (Det var enbart för att det erbjöds 2$ i rabatt. Snacka om att vara snål…) Men jag fattar att man som arrangör vill att alla ska anmäla sig så tidigt som möjligt!

 • Svara
  Kristina Ponting
  22 februari, 2024 kl 07:39

  Jag brukar börja planera mina lopp/tävlingar redan i januari, men nu har lärt mig att inte boka och betal för alla lopp för för tidigt. Jag gjorde illa mig i augusti föörra året och fick bita i det sura äpplet och ge återbud till flertalet tävlingan innan jag blev bra igen.

  • Svara
   Anna
   22 februari, 2024 kl 18:43

   Så himla surt! Det är en avvägning hur länge man vågar vänta :D Samtidigt är det ju jättekul att anmäla sig! Man blir ju pepp bara av tanken!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.